Ma eldőlhet, hogy a Kit Kat levédheti-e márkavédjegyként a formáját

A Kit Kat márka tulajdonosa, a Nestlé szerint a csokis nápolyijuk formája önmagában márkavédjegy, annyira egyedi. Illetve annyira mégse egyedi, mert azért akarnák levédetni, hogy mindenki mást megakadályozzanak a hasonló alakú édességek gyártásában, mondván azok csak koppintják az ő terméküket.

Még ha netán a vitatott termék már nyolcvan éve létezik, mint például Norvégia népszerű édessége, a Kvikk Lunsj.

A BBC beszámolója szerint az Európai Unió Bírósága szerdán hozhatja meg végső döntését a védjegyoltalmi ügyben. És ha olvasni lehet a bíróság korábbi álláspontjából, valószínűleg nem ad majd igazat a Nestlének.

A bíróság 2016-os ítéletében annak bizonyítását várta a Nestlétől, hogy a Kit Kat formáját a fogyasztók az EU valamennyi államában egyértelműen a Kit Kattel azonosítják. Ezt a cégnek négy ország esetében nem sikerült bizonyítani, így nem ítélték meg a védjegyoltalmat. A Nestlé megtámadta a döntést, mert szerintük a bíróság teljesíthetetlen feltételeket állított.

De a bíróság egyik legmagasabb rangú jogásza, Melchior Wathelet 2018-ban adott iránymutatása szerint a 2016-os ítélet jó volt, a Nestlé fellebbezését el kell utasítani. A bíróságnak nem kötelező figyelembe vennie Melchior iránymutatását, de a BBC szerint jellemzően figyelembe szokta venni.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.