Parfümnek hitte az idegmérget a brit pár

külföld
2018 július 25., 06:55
comments 101

Érdekes történettel állt elő annak a brit pár párnak a férfi tagja, akik a közelmúltban ugyanattól az idegméregtől betegedtek meg, mint Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya. A Guardian cikke szerint Charlie Rowley azt állítja, ő találta az idegmérget, lezárt dobozban, parfümös üvegben, és ő maga adta azt ajándékba háromgyerekes barátnőjének, Dawn Sturgessnek. Hogy pontosan hol találta a dobozt, nem derült ki. 

A nő nem élte túl az incidenst, élettársát viszont pár napja kiengedték a kórházból. A kórház közölte, a férfinak „olyan megrázó élményben volt része, amit sokan közülünk el sem tudnánk képzelni”. Rowley arról beszélt, látta is, ahogy barátnője magára fújja a parfümöt, és elkeni a csuklóján. Nem sokkal később talált rá a fürdőben, felöltözve, nagyon rossz állapotban.

„Olajos állagú volt, megszagoltam, és nem volt parfüm-illata. Olajos volt. Lemostam, és nem is gondoltam rá többet. Minden olyan gyorsan történt” - mondta Rowley. „Úgy 15 perc múlva Dawn azt mondta, fáj a feje. Megkérdezte, van-e fejfájáscsillapítóm. Nem érezte jól magát, kicsit be akart feküdni a kádba. Amikor bementem, teljesen felöltözve, nagyon rossz állapotban találtam rá”.

Ha a férfi igazat mond, az sok új kérdést vethet fel. A Scotland Yard alapfeltételezése korábban az volt, hogy minden bizonnyal az idegméreg-hatóanyag tárolóeszköze került valahogyan Dawn Sturgess és Charlie Rowley kezébe. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.