Akkora hőség van Lappföldön, hogy Semjén Zsoltnak snorkelszettben kéne rénszarvasra vadásznia

2018 július 26., csütörtök 17:16
211

Olyan döbbenetes mértékben kezd elszabadulni a globális klíma, hogy az már távoli nyelvrokonaink hófödte tájain, Finnországban a legedzettebb lappok hőháztartását is rendkívüli módon igénybe veszi. Lapp (illetve számi, ha ez valakinek még számít) nem izzadt még ennyire szaunán kívül, mint mostanában, Rovaniemiütt. Lappföld fővárosában, az északi sarkkörtől írd és mond hat (6) kilométernyire tegnap például 32 (harminckettő!) Celsius fokot, azaz 90 Fahrenheitot illetve 

305 (!!!!!!!!) Kelvint mértek.

Ez két fokkal melegebb, mint egy átlagos derékszög harmada!

Erre mondaná Gaál Noémi (aki nem rokona Rovanieminek), hogy:

A rendkívüli kánikullára mi sem jellemzőbb, mint hogy az arrafelé háziállatként is tartott és vadon úgyszintén nagy számban éldegélő rénszarvasok a fürdözők közé vegyülnek a Kemijoki partján, a Jätkänkynttilä híd tövében.

Kormánypárti olvasóink fölfedezhetnek a képen egy nem finnugor etnikai hátterű fürdőzőt is. Fotó: Pekka Niinivaara/Facebook

Kérjük Finnországban élő olvasóinkat, ha esetleg fölfedeznék a környéken a békatalppal, búvárszemüvegben, szigonypuskával settenkedő Semjén Zsoltot, ne ingereljék, ne próbálják simogatni, veszélyes lehet!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt