Akkora hőség van Lappföldön, hogy Semjén Zsoltnak snorkelszettben kéne rénszarvasra vadásznia

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Olyan döbbenetes mértékben kezd elszabadulni a globális klíma, hogy az már távoli nyelvrokonaink hófödte tájain, Finnországban a legedzettebb lappok hőháztartását is rendkívüli módon igénybe veszi. Lapp (illetve számi, ha ez valakinek még számít) nem izzadt még ennyire szaunán kívül, mint mostanában, Rovaniemiütt. Lappföld fővárosában, az északi sarkkörtől írd és mond hat (6) kilométernyire tegnap például 32 (harminckettő!) Celsius fokot, azaz 90 Fahrenheitot illetve 

305 (!!!!!!!!) Kelvint mértek.

Ez két fokkal melegebb, mint egy átlagos derékszög harmada!

Erre mondaná Gaál Noémi (aki nem rokona Rovanieminek), hogy:

A rendkívüli kánikullára mi sem jellemzőbb, mint hogy az arrafelé háziállatként is tartott és vadon úgyszintén nagy számban éldegélő rénszarvasok a fürdözők közé vegyülnek a Kemijoki partján, a Jätkänkynttilä híd tövében.

Kormánypárti olvasóink fölfedezhetnek a képen egy nem finnugor etnikai hátterű fürdőzőt is.Fotó: Pekka Niinivaara/Facebook

Kérjük Finnországban élő olvasóinkat, ha esetleg fölfedeznék a környéken a békatalppal, búvárszemüvegben, szigonypuskával settenkedő Semjén Zsoltot, ne ingereljék, ne próbálják simogatni, veszélyes lehet!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.