Akkora hőség van Lappföldön, hogy Semjén Zsoltnak snorkelszettben kéne rénszarvasra vadásznia

időjárás
2018 július 26., 17:16
comments 200

Olyan döbbenetes mértékben kezd elszabadulni a globális klíma, hogy az már távoli nyelvrokonaink hófödte tájain, Finnországban a legedzettebb lappok hőháztartását is rendkívüli módon igénybe veszi. Lapp (illetve számi, ha ez valakinek még számít) nem izzadt még ennyire szaunán kívül, mint mostanában, Rovaniemiütt. Lappföld fővárosában, az északi sarkkörtől írd és mond hat (6) kilométernyire tegnap például 32 (harminckettő!) Celsius fokot, azaz 90 Fahrenheitot illetve 

305 (!!!!!!!!) Kelvint mértek.

Ez két fokkal melegebb, mint egy átlagos derékszög harmada!

Erre mondaná Gaál Noémi (aki nem rokona Rovanieminek), hogy:

link Forrás

A rendkívüli kánikullára mi sem jellemzőbb, mint hogy az arrafelé háziállatként is tartott és vadon úgyszintén nagy számban éldegélő rénszarvasok a fürdözők közé vegyülnek a Kemijoki partján, a Jätkänkynttilä híd tövében.

photo_camera Kormánypárti olvasóink fölfedezhetnek a képen egy nem finnugor etnikai hátterű fürdőzőt is. Fotó: Pekka Niinivaara/Facebook

Kérjük Finnországban élő olvasóinkat, ha esetleg fölfedeznék a környéken a békatalppal, búvárszemüvegben, szigonypuskával settenkedő Semjén Zsoltot, ne ingereljék, ne próbálják simogatni, veszélyes lehet!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.