Megszüntették a nyomozást a tanár ellen, aki élve boncoltatta a csibéket biológia-szakkörön

A HVG ír arról, hogy a keszthelyi rendőrség megszüntette a nyomozást annak a pedagógusnak az ügyében, akiről még márciusban derült ki, hogy a helyi Vajda János Gimnázium biológia-szakkörein rendszeresen végeztet élveboncolást a diákokkal. 

A keszthelyi Vajda János GimnáziumFotó: Wikipedia

A lap cikke szerint gyakorlat volt, hogy a gyerekek élő és elpusztult állatokat, tetemeket, vaddisznófejeket boncoltak iskolai keretek között. Egy élő tengerimalac boncolásáról videófelvétel is készült, és amikor erről értesült, végül a gimnázium egyik volt diákja tett feljelentést. 

A rendőrség nyomozott, de végül nem állapított meg állatkínzást. A szakkörbe 13-18 év közötti gyerekek jártak, a foglalkozásokba a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták.

A mobiltelefonnal készítettek videón látszik, ahogy egy kikelés előtt lévő kiscsibét boncolnak a gyerekek, az állatot láthatóan ők is megsajnálják, és szólnak a tanárnak, hogy „még csipog”, illetve hogy „még rugdos”. Erre a tanár úgy válaszol,

„Tök mindegy, úgyis elvérzik már szegény”.

A HVG márciusi cikkének megjelenése után a szakkört vezető tanár, dr. Gidó Zsolt hirtelen eltűnt a gimnáziumból. Az esetek nyilvánosságra kerülését követően a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület büntetőeljárást kezdeményezett. 

A történet azzal kerek, hogy egyrészt a tankerület nem reagált a lap kérdéseire, cserébe az önkormányzati Keszthelyi Televízió úgy állította be az esetet, mint ami megpróbálja lejáratni a fideszes városvezetést a közelgő választások előtt. (HVG

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.