Megszüntették a nyomozást a tanár ellen, aki élve boncoltatta a csibéket biológia-szakkörön

2018 július 26., csütörtök 5:21
249

A HVG ír arról, hogy a keszthelyi rendőrség megszüntette a nyomozást annak a pedagógusnak az ügyében, akiről még márciusban derült ki, hogy a helyi Vajda János Gimnázium biológia-szakkörein rendszeresen végeztet élveboncolást a diákokkal. 

A keszthelyi Vajda János Gimnázium Fotó: Wikipedia

A lap cikke szerint gyakorlat volt, hogy a gyerekek élő és elpusztult állatokat, tetemeket, vaddisznófejeket boncoltak iskolai keretek között. Egy élő tengerimalac boncolásáról videófelvétel is készült, és amikor erről értesült, végül a gimnázium egyik volt diákja tett feljelentést. 

A rendőrség nyomozott, de végül nem állapított meg állatkínzást. A szakkörbe 13-18 év közötti gyerekek jártak, a foglalkozásokba a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták.

A mobiltelefonnal készítettek videón látszik, ahogy egy kikelés előtt lévő kiscsibét boncolnak a gyerekek, az állatot láthatóan ők is megsajnálják, és szólnak a tanárnak, hogy „még csipog”, illetve hogy „még rugdos”. Erre a tanár úgy válaszol,

„Tök mindegy, úgyis elvérzik már szegény”.

A HVG márciusi cikkének megjelenése után a szakkört vezető tanár, dr. Gidó Zsolt hirtelen eltűnt a gimnáziumból. Az esetek nyilvánosságra kerülését követően a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület büntetőeljárást kezdeményezett. 

A történet azzal kerek, hogy egyrészt a tankerület nem reagált a lap kérdéseire, cserébe az önkormányzati Keszthelyi Televízió úgy állította be az esetet, mint ami megpróbálja lejáratni a fideszes városvezetést a közelgő választások előtt. (HVG

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt