Cápatámadás egy kínai bevásárlóközpontban

külföld
2018 július 27., 11:29
comments 100

Cápatámadás áldozatául esett egy hatéves kislány egy délnyugat-kínai beváráslóközpontban. A csak Hsziao-liként azonosított kislány nagyanyjával és nagynénjével nézegette a cápákat a nyitott tetejű akváriumban, amikor az egyik ragadozó kiugrott, és ráharapott a kezére.

A kislány karja kilenc helyen is eltört, és több mély vágás is lett a kezén.

Kezelőorvosa szerint nem kizárt, hogy műtétre is szüksége lesz.

A lány édesanyja, Vang azt mondta a Pear Videónak, hogy a lánya nem nyúlkált az akváriumba. "Nekitámaszkodott az üvegfalnak, de nem nyúlt a vízbe. A cápa kiugrott és megtámadta."

Az áruház marketingigazgatója védekezett azzal, hogy a kislány belenyúlt az akváriumba. "Ha nem dugod be a kezed az akváriumba, akkor a cápa normál esetben nem ugrik ki és támad" - mondta, állítván, hogy az igazát a térfigyelő kamerák felvételei is igazolják.

Azokon viszont valójában csak azt látni, hogy a kislány nagyanyjával együtt nekitámaszkodik az üvegnek, aztán egyszercsak a körülöttük állók mind rémülten hátraugranak. Az egyáltalán nem látszik, hogy a lány benyúlt-e a medencébe.

A Pear Videónak nyilatkozó marketingigazgató ezután azzal védekezett, hogy táblákon figyelmeztetik a vendégeket arra, hogy az akváriumban cápák is vannak. (Via South China Morninng Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.