Csodálatos, ámulatba ejtő, lélegzetelállító, vagy talán mondhatom, lélekzetelállító kép a holdfogyatkozásról

csoda
2018 július 27., 21:00
comments 157

Budapest fölött semmi nem látszik a hiperszuper holdfogyatkozásból, mert a város nagyobb része fölött felhők vannak. Az Idokép felhőtérképe alapján ugyanez mondható el az ország csaknem egészéről, úgyhogy úgy tűnik, a sors megint kibabrált a szegény magyarsággal.

De Berettyóújfalu fölött látszik a holdfogyatkozás, erről a hvg.hu két olvasói fotóval be is számolt. Semmiképp sem szeretném ellopni a hvg.hu képeit, ezért úgy döntöttem, megpróbálok a híres-nevezetes Paint szoftver segítségével valami hasonlót rajzolni, mint ami azokon a képeken látszik. Íme:

photo_camera Grafika: Sarkadi Zsolt

Szóval, aki lemaradt a felhők miatt, ne izguljon. Nem nagy szám, megint csak felültették a kisembert a nagyfejűek.

UPDATE! Olvasónk, Dávid, Alsó-Szászországból lepett meg bennünket néhány IGAZI képpel:

photo_camera Fotó: olvasónk, Dávid
photo_camera Fotó: olvasónk, Dávid

Még egy UPDATE! Még érkeztek képek, ezúttal Frankfurtból:

photo_camera Fotó: Ludwig Balázs
photo_camera Fotó: Ludwig Balázs
photo_camera Fotó: Ludwig Balázs

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.