Előrébb állítanák az órákat a tokiói olimpia idejére, hogy elkerüljék a nagy meleget

Elképzelhető, hogy a várható hőség miatt bevezetik a nyári időszámítást Japánban a 2020-as tokiói olimpia idejére.

A szervezőbizottságot vezető Mori Josiro és Abe Sinzo miniszterelnök pénteki tanácskozása után előbbi úgy vélekedett, hogy az egyik megoldás az órák egy vagy két órával történő előreállítása lehet. Így a versenyek mindennap később kezdődnének, és este, kedvezőbb körülmények között fejeződnének be.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nemrég tudatta: hasonló okból reggel 7 órára hozta előre a maratonfutás kezdési időpontját, hogy a futókat kevésbé hátráltassa a kánikula.

Az 1964-es tokiói játékokat októberben, hűvösebb időben rendezték, de jelenleg már a közvetítési jogok tulajdonosai és a szponzorok is befolyással vannak a menetrendre.
Az elmúlt hetekben óriási hőhullám sújtja Japánt, s a rendkívüli időjárás eddig 65 halálos áldozatot követelt. Hétfőn megdőlt az országos melegrekord, amikor 41 fokot mértek.

A tokiói olimpia 2020. július 24-től augusztus 9-ig tart majd. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.