Előrébb állítanák az órákat a tokiói olimpia idejére, hogy elkerüljék a nagy meleget

külföld
2018 július 27., 19:33
comments 82

Elképzelhető, hogy a várható hőség miatt bevezetik a nyári időszámítást Japánban a 2020-as tokiói olimpia idejére.

A szervezőbizottságot vezető Mori Josiro és Abe Sinzo miniszterelnök pénteki tanácskozása után előbbi úgy vélekedett, hogy az egyik megoldás az órák egy vagy két órával történő előreállítása lehet. Így a versenyek mindennap később kezdődnének, és este, kedvezőbb körülmények között fejeződnének be.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nemrég tudatta: hasonló okból reggel 7 órára hozta előre a maratonfutás kezdési időpontját, hogy a futókat kevésbé hátráltassa a kánikula.

Az 1964-es tokiói játékokat októberben, hűvösebb időben rendezték, de jelenleg már a közvetítési jogok tulajdonosai és a szponzorok is befolyással vannak a menetrendre.
Az elmúlt hetekben óriási hőhullám sújtja Japánt, s a rendkívüli időjárás eddig 65 halálos áldozatot követelt. Hétfőn megdőlt az országos melegrekord, amikor 41 fokot mértek.

A tokiói olimpia 2020. július 24-től augusztus 9-ig tart majd. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.