Előrébb állítanák az órákat a tokiói olimpia idejére, hogy elkerüljék a nagy meleget

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elképzelhető, hogy a várható hőség miatt bevezetik a nyári időszámítást Japánban a 2020-as tokiói olimpia idejére.

A szervezőbizottságot vezető Mori Josiro és Abe Sinzo miniszterelnök pénteki tanácskozása után előbbi úgy vélekedett, hogy az egyik megoldás az órák egy vagy két órával történő előreállítása lehet. Így a versenyek mindennap később kezdődnének, és este, kedvezőbb körülmények között fejeződnének be.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nemrég tudatta: hasonló okból reggel 7 órára hozta előre a maratonfutás kezdési időpontját, hogy a futókat kevésbé hátráltassa a kánikula.

Az 1964-es tokiói játékokat októberben, hűvösebb időben rendezték, de jelenleg már a közvetítési jogok tulajdonosai és a szponzorok is befolyással vannak a menetrendre.
Az elmúlt hetekben óriási hőhullám sújtja Japánt, s a rendkívüli időjárás eddig 65 halálos áldozatot követelt. Hétfőn megdőlt az országos melegrekord, amikor 41 fokot mértek.

A tokiói olimpia 2020. július 24-től augusztus 9-ig tart majd. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.