Le akarják szoktatni a briteket arról, hogy már a reptéren berúgjanak

2018 július 27., péntek 8:24
114

"A kelleténél eggyel több" címen indítottak kampányt a brit kormány támogatásával Nagy-Britannia repterein a már a repülőre várakozva öntudatlanra részegedő brit turisták meggyőzésére. A kampányban külön kiemelik, hogy a botrányos részegségükkel fennakadásokat okozó utasokat, amennyiben a gépnek kényszerleszállást kell végrehajtania viselkedésük miatt, akár 80 ezer font (29 millió forint) bírsággal is sújthatják, emellett akár két év szabadságvesztéssel is sújthatók.

Egyre több légitársaság fenyegeti eltiltással a részeg utasokat. Júniusban a Jet2 diszkont légitársaság életre szólóan eltiltott egy férfit, aki ittasan utastársait zaklatta a Belfast-Ibiza járaton, viselkedése miatt pedig a gépnek le kellett szállnia a franciaországi Toulouse-ban.

Tavaly 417 járaton okoztak fennakadást minősíthetetlenül részeg utasok.

A kampány nyitónapjának július 27-ét választották, mert a brit légi irányítás tájékoztatása szerint idén ez a legforgalmasabb nap a reptereken. Reggel 6:40 és 7:40 között 660 gép szállt fel az ország reptereiről. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt