Második évad készül az Altered carbonhoz

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Richard K. Morgan 2002-es cyberpunk regényét, az Altered carbont 10 részes sorozatban dolgozta fel a Netflix, a részek idén februárban váltak elérhetővé. A cég most úgy döntött, készítenek egy 8 részes második évadot is.

A főhős, magyar és japán felmenőkkel rendelkező Takeshi Kovacs szerepét azonban ezúttal nem a hatalmas izmaihoz képest aránytalanul kicsi fejű Joel Kinnaman játssza majd, hanem Anthony Mackie, akinek legismertebb eddigi szerepe Sólyom volt a Marvel-filmekben.

Aki látta az első évadot, vagy olvasta a regényt, az tudja, miért nem probléma a főszereplőcsere: ebben a világban az emberek tudata kicsi korongokon van, amit minden testbe be lehet csúsztatni. A testek így lényegében ruhák, amiket könnyedén váltogathatnak a szereplők lemezekre mentett tudatai.

Hogy a második évad miről fog szólni, még nem tiszta, de a Verge arról találgat, hogy  Richard K. Morgan trilógiájának második regényét, a Broken Angelst dolgozhatja majd fel. Ebben Kovacs egy zsoldoscsoport tagja, aminek egy földönkívüliek által hátrahagyott tárggyal gyűlik meg a baja. Ez a könyv kevésbé foglalkozik a vagyoni egyenlőtlenségekkel, mint ahogyan az első, ez más inkább a tudományos-fantasztikus történetek felé mozdul el. (Verge)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.