Nahát, a tweetjei miatt kerülhet bajba Trump

Donald Trump veken át használta pr-bunkósbotként twitterfiókját. Mivel az elnök legszívesebben hajnalok hajnalán, az ágyból kipattanva, a Fox News reggeli műsorában látott marhaságokra reagálva szeret leginkébb tweetelni, gyanítani lehetett, hogy ebből még lesz baja. Főleg, mert ezeket a megnyilvánulásait beosztottjai az istennek se tudják kontrollálni. Nagyon úgy tűnik, hogy a károgóknak lesz igazuk:

Robert Mueller, az orosz beavatkozást, illetve Trump stábja és Oroszország kapcsolatát vizsgáló különleges ügyész most az igazságszolgáltatás akadályozásának nyomait keresi Trump hirtelen, indulatos tweetjeiben.

A New York Times értesülései szerint van is mit keresni, mert Trump írt olyanokat, amik legalábbis felvethetik a gyanút. Például amikor James Comey, az FBI igazgatójának kirúgása előtt arról tweetelt, hogy "Comey a legjobb dolog, ami Hillary Clintonnal történhetett [...] a Trump/Oroszország sztori csak a demokraták kifogása arra, hogy miért vesztették el a választást". Majd a kirúgása után még meg is fenyegette Comey-t:

"James Comey inkább reménykedjen, hogy nincsenek "felvételeim" a beszélgetéseinkről, mielőtt szivárogtatni kezd."

Ugyanígy fenyegette a Twitteren igazságügyi miniszterét, Jeff Sessionst, aki összeférhetetlenség miatt kivonta magát az oroszügyi vizsgálat felügyeletéből. Trump mindenáron le akarta volna vele állíttatni a nyomozást. Sessions a vita hevében még a lemondását is felajánlotta, Trump ezt ugyan visszautasította, de majd két hétig magánál tartotta Sessions lemondó levelét.

A Times értesülései szerint emellett még a fia, Donald Jr. és egy Kreml-közeli "ügyvéd" találkozójáról szóló zűrzavaros tweetekről kérdezné még Trumpot. A találkozót előbb letagadták, majd azt hazudták, hogy másról szólt, és ezt a hazugságot a korabeli hírek szerint Trump maga mondta tollba az elnöki különgép fedélzetén.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.