Nahát, a tweetjei miatt kerülhet bajba Trump

külföld
2018 július 27., 05:48
comments 46

Donald Trump veken át használta pr-bunkósbotként twitterfiókját. Mivel az elnök legszívesebben hajnalok hajnalán, az ágyból kipattanva, a Fox News reggeli műsorában látott marhaságokra reagálva szeret leginkébb tweetelni, gyanítani lehetett, hogy ebből még lesz baja. Főleg, mert ezeket a megnyilvánulásait beosztottjai az istennek se tudják kontrollálni. Nagyon úgy tűnik, hogy a károgóknak lesz igazuk:

Robert Mueller, az orosz beavatkozást, illetve Trump stábja és Oroszország kapcsolatát vizsgáló különleges ügyész most az igazságszolgáltatás akadályozásának nyomait keresi Trump hirtelen, indulatos tweetjeiben.

link Forrás

A New York Times értesülései szerint van is mit keresni, mert Trump írt olyanokat, amik legalábbis felvethetik a gyanút. Például amikor James Comey, az FBI igazgatójának kirúgása előtt arról tweetelt, hogy "Comey a legjobb dolog, ami Hillary Clintonnal történhetett [...] a Trump/Oroszország sztori csak a demokraták kifogása arra, hogy miért vesztették el a választást". Majd a kirúgása után még meg is fenyegette Comey-t:

link Forrás

"James Comey inkább reménykedjen, hogy nincsenek "felvételeim" a beszélgetéseinkről, mielőtt szivárogtatni kezd."

link Forrás

Ugyanígy fenyegette a Twitteren igazságügyi miniszterét, Jeff Sessionst, aki összeférhetetlenség miatt kivonta magát az oroszügyi vizsgálat felügyeletéből. Trump mindenáron le akarta volna vele állíttatni a nyomozást. Sessions a vita hevében még a lemondását is felajánlotta, Trump ezt ugyan visszautasította, de majd két hétig magánál tartotta Sessions lemondó levelét.

A Times értesülései szerint emellett még a fia, Donald Jr. és egy Kreml-közeli "ügyvéd" találkozójáról szóló zűrzavaros tweetekről kérdezné még Trumpot. A találkozót előbb letagadták, majd azt hazudták, hogy másról szólt, és ezt a hazugságot a korabeli hírek szerint Trump maga mondta tollba az elnöki különgép fedélzetén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.