Egy kaliforniai tini betört egy házba, felébresztette a lakókat, és megkérdezte a WiFi-jelszót

külföld
2018 július 28., 11:37
comments 83

Egy tini betört egy családi házba még a múlt hétvégén Kaliforniában, felébresztette az ottalvó párt,

és megkérdezte a WiFi-jelszót.

A tulajdonos a jelszót nem mondta meg neki, helyette kikísérte, majd hívta a rendőröket. A hatóságok el is kapták a 17 éves fiatalt. Az nem derült ki, hogy tényleg csak a WiFi miatt tört-e be a házba, mindenesetre a lakók szerint két konyhakésük is eltűnt.

A rendőrök azt gyanítják, hogy nem az volt az első ház, ahol a fiatal aznap este bepróbálkozott. Korábban egy másik háznál szintén a WiFi-jelszó után érdeklődött, mondván, hogy kifogyott az adatcsomaga, majd amikor felszólították, hogy távozzon, elkötött egy biciklit.

A rendőrség betöréses lopás, csavargás, és hivatalos személy félrevezetése miatt indított eljárást ellene. A letartóztatásakor ugyanis hamis adatokat adott meg. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.