Okosruhákkal állt elő a Tommy Hilfiger, melyek jutalmazni fognak, ha rendszeresen hordod őket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Tommy Hilfiger a héten mutatott be egy chippel felszerelt ruhakollekciót, amelynek darabjai követni tudják, hogy milyen gyakran hordjuk őket, és hogy hova megyünk bennük. A Tommy Jeans XPLORE nevű modellhez egy 'játékmód' is társul majd: ha elég gyakran hordod őket, koncertjegyektől kezdve kuponokig különféle ajándékokat oszt majd ki a vég. 

A kollekcióba nadrágok, kapucnis pulcsik és pólók is kaphatóak lesznek. A vállalat közleménye szerint a céljuk az, hogy egy mikroközösséget (?!) hozzanak létre a márka nagykövetei (?!) számára, és ezért jár majd jutalom a leghűségesebb viselőknek. 

Az új technológiát sokan nem fogadták lelkesen, a kritikus hangok szerint ezzel a vásárlók csak egy megfigyelésükre és követésükre alkalmas eszközt vennének magukra, ráadásul nevetséges felvetés, hogy miközben elvben a cég egyfajta hűségprogramként vezeti be a terméket, a nadrág 100 dollárnál kezdődik. 

A ruhákba rejtett chip amúgy Bluetooth-on keresztül kommunikál a felhasználók telefonjára letöltött applikációval, és addig számítja a viselési időt, amíg a ruha a telefon közelében van. Azaz ha valaki nagyon akarja, ki is játszhatja a rendszert, és hordhatja a táskájában a ruhákat. Kérdés persze, kinek érné meg ez a felhajtás egy TH-kuponért. 

A Tommy Hilfiger közleménye szerint a chipek titkosított védelemmel vannak ellátva, és bármikor ki lehet kapcsolni őket. Arról ugyanakkor egyelőre semmit nem tudni, hogy a telefonos alkalmazás milyen típusú adatokat gyűjtene be, és ezekből mit tárolna el. (Business Insider)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.