Okosruhákkal állt elő a Tommy Hilfiger, melyek jutalmazni fognak, ha rendszeresen hordod őket

A Tommy Hilfiger a héten mutatott be egy chippel felszerelt ruhakollekciót, amelynek darabjai követni tudják, hogy milyen gyakran hordjuk őket, és hogy hova megyünk bennük. A Tommy Jeans XPLORE nevű modellhez egy 'játékmód' is társul majd: ha elég gyakran hordod őket, koncertjegyektől kezdve kuponokig különféle ajándékokat oszt majd ki a vég. 

A kollekcióba nadrágok, kapucnis pulcsik és pólók is kaphatóak lesznek. A vállalat közleménye szerint a céljuk az, hogy egy mikroközösséget (?!) hozzanak létre a márka nagykövetei (?!) számára, és ezért jár majd jutalom a leghűségesebb viselőknek. 

Az új technológiát sokan nem fogadták lelkesen, a kritikus hangok szerint ezzel a vásárlók csak egy megfigyelésükre és követésükre alkalmas eszközt vennének magukra, ráadásul nevetséges felvetés, hogy miközben elvben a cég egyfajta hűségprogramként vezeti be a terméket, a nadrág 100 dollárnál kezdődik. 

A ruhákba rejtett chip amúgy Bluetooth-on keresztül kommunikál a felhasználók telefonjára letöltött applikációval, és addig számítja a viselési időt, amíg a ruha a telefon közelében van. Azaz ha valaki nagyon akarja, ki is játszhatja a rendszert, és hordhatja a táskájában a ruhákat. Kérdés persze, kinek érné meg ez a felhajtás egy TH-kuponért. 

A Tommy Hilfiger közleménye szerint a chipek titkosított védelemmel vannak ellátva, és bármikor ki lehet kapcsolni őket. Arról ugyanakkor egyelőre semmit nem tudni, hogy a telefonos alkalmazás milyen típusú adatokat gyűjtene be, és ezekből mit tárolna el. (Business Insider)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.