Röhögőgörcsben tört ki a ghánai parlament, amikor egy képviselő a Bölcs Vagina nevű falut emlegette

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kilencedikes osztályfőnöki óra hangulata lett a ghánai parlament ülésnapjának, amikor John Frimpong Osei felszólalásában elkezdte felsorolni a választókörzetének falvait. Ugyanis több település is nemi szervekről kapta a nevét, ezt pedig nem bírták ki röhögés nélkül a képviselők.

A képviselő eredetileg azért szólalt fel, hogy megkérdezze, mikor lehet bevezetni végre az áramot ezekbe a falvakba, majd sorolni kezdte a településneveket, többek között a Bölcs Vagina, illetve Bolond Pénisz nevű helyeket. Az energetikai miniszter, Boakye Agyarko meg is jegyezte, hogy ha ezekre a falvakba bevezetnék az elektromosságot, az felbolygathatná az ott élők éjszakai tevékenységét. Majd azért válaszolt komolyan is, hogy vizsgálatot fognak indítani, hogyan lehetne az Abirem körzetében lévő falvakat rákapcsolni a nemzeti közművekre. A ghánaiak 80 százaléka fér hozzá jelenleg az elektromos hálózathoz, ez szinte a duplája az átlagos afrikai aránynak. 

A három falu twi nyelven a Etwe nim Nyansa (Bölcs Vagina), Kote ye Aboa (Bolond Pénisz) és a Shua ye Morbor (Szomorú herék) volt. Beszámolók szerint sok ghánai sem ismerte a parlamenti vita előtt ezeket a településeket, és most élénk találgatás indult meg, hogy honnan jöhettek a nevek. Ghánában, a világ más országahioz hasonlóan, amúgy az a szokás, hogy a falvak neveit az első telepesek határozzák meg, és ez sokszor szorosan kapcsolódik e személyek élettapasztalataihoz. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.