266 hegymászót vágott el a külvilágtól a földrengés az indonéziai Lombok szigetén

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több száz ház omlott össze Lombok szigetén a vasárnap hajnalban lesújtó 6,4-es erősségű földrengés után.Fotó: AULIA AHMAD/AFP

Kétszáznál is több hegymászó rekedt a népszerű indonéziai nyaralóhely, Lombok szigetének legmagasabb hegyén, a Rinjanin a vasárnap hajnali földrengés után. A 6,4-es erősségű rengések földcsuszamlásokat idéztek elő, ezek pedig elvágták a hegyről levezető utakat.

A rengések miatt meginduló sziklák legalább egy fiatal indonéz hegymászót agyonnyomtak, és egy másik indonéz turista is életét vesztette a hegyen.

A földrengésnek, melyet még a szomszédos Balin is érezni lehetett, legalább 14 halálos áldozata van. 160-an megsérültek, és több ezer otthonban keletkezett kár. Százak váltak otthontalanná.

A Rinjani-hegyen, amely népszerű célpontja a szigeten nyaralóknak, az első jelentések szerint több százan rekedtek, de közülük már több mint ötszáz, jellemzően külföldi turistának sikerült levergődnie. De még így is 266-an - franciák, hollandok, malájok és thaiok, illetve indonézek - rekedtek a megközelíthetetlenné vált hegyen.

Egy, a hegyen rekedt indonéz túravezető beszámolója szerint a hegy fogságában rekedtek a vulkáni hegy központi tavánál vannak, ahonnan a földcsuszamlások miatt most nincs kivezető út. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.