266 hegymászót vágott el a külvilágtól a földrengés az indonéziai Lombok szigetén

külföld
2018 július 30., 04:48
comments 21
Több száz ház omlott össze Lombok szigetén a vasárnap hajnalban lesújtó 6,4-es erősségű földrengés után.
photo_camera Több száz ház omlott össze Lombok szigetén a vasárnap hajnalban lesújtó 6,4-es erősségű földrengés után. Fotó: AULIA AHMAD/AFP

Kétszáznál is több hegymászó rekedt a népszerű indonéziai nyaralóhely, Lombok szigetének legmagasabb hegyén, a Rinjanin a vasárnap hajnali földrengés után. A 6,4-es erősségű rengések földcsuszamlásokat idéztek elő, ezek pedig elvágták a hegyről levezető utakat.

A rengések miatt meginduló sziklák legalább egy fiatal indonéz hegymászót agyonnyomtak, és egy másik indonéz turista is életét vesztette a hegyen.

A földrengésnek, melyet még a szomszédos Balin is érezni lehetett, legalább 14 halálos áldozata van. 160-an megsérültek, és több ezer otthonban keletkezett kár. Százak váltak otthontalanná.

A Rinjani-hegyen, amely népszerű célpontja a szigeten nyaralóknak, az első jelentések szerint több százan rekedtek, de közülük már több mint ötszáz, jellemzően külföldi turistának sikerült levergődnie. De még így is 266-an - franciák, hollandok, malájok és thaiok, illetve indonézek - rekedtek a megközelíthetetlenné vált hegyen.

link Forrás

Egy, a hegyen rekedt indonéz túravezető beszámolója szerint a hegy fogságában rekedtek a vulkáni hegy központi tavánál vannak, ahonnan a földcsuszamlások miatt most nincs kivezető út. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.