Egy aktivista több ezer bizalmas levelet tett közzé a Wikileaks Twitter-fiókjából

A Wikileaks egy aktivistája összesen 11 ezer levélváltást hozott nyilvánosságra a Wikileaks Twitter-profilja és azt követő támogatók és más aktivisták között. 

Julian Assange, 2016. február 5-én Londonban, Ecuador nagykövetségén. Fotó: Carl Court

Emma Best a Motherboardnak a Twitteren azt nyilatkozta, azért döntött így, mert szerinte igen is számít, hogy milyen attitűd mentén és hogyan kommunikál a szervezet a közösség egyes szereplőivel csoportos csetablakokban, hogyan szervezi meg a PR-akciókat, a propagandát, hogyan koordinálják negatív kampányaikat rivális újságírókkal szemben. 

A Wikileaks hivatalos account-ja, amelyet minden valószínűség szerint személyesn Julian Assange felügyel, több antiszemita és transzfób levélváltást is bonyolított más userekkel. 

A szivárogtatás tényéről és az ellentmondásos üzenetekről korábban írt az Intercept és a Daily Beast is, de most Best révén a levelezések adatbázisként böngészhetőek. is. 

A Motherboard egy levélváltást emel ki, ahol a Wikileaks profil kezelője zsidóként beszél Raphael Satter AP-újságíróról, aki többek közt korábban arról írt cikket, hogy a Wikileaks szaúdi sztorijai hogyan sodortak veszélybe ártatlan civileket. (Motherboard Vice)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.