Iratokat foglalt le a rendőrség az Elios-ügyben

bűnügy
2018 július 30., 14:07
comments 209
Tiborcz István a Sziget VIP-ban 2015-ben.
photo_camera Tiborcz István a Sziget VIP-ban 2015-ben. Fotó: Németh Dániel/444

Az mfor.hu vette észre, hogy Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamás MSZP-s képviselőnek címzett válasza az Elios-ügyről néhány nap késéssel, de végül csak felkerült a parlament honlapjára. 

Harangozó arról kérdezte a minisztert, hogy haladnak a nyomozással az Elios-ügyben, amiben - miután az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálódni kezdett - január 22-én a Pest Megyei Főügyészség nyomozást rendelt el. 

Pintér azt írta, hogy a Készenléti Rendőrségen belül külön nyomozócsoport foglalkozik az üggyel, a nyomozó hatóság intézkedett az iratok lefoglalására, beszerezte a projektekkel összefüggésben keletkezett iratokat, amelyek értékelése folyamatban van.

Az Elios - Orbán Viktor veje, Tiborcz István egykori cége  - ellen költségvetési csalás és kapcsolódó bűncselekmények miatt zajlik nyomozás. 

Korábban az OLAF vizsgálata azt állapította meg, hogy szervezetten zajlott a pénzek elfolyatása: összesen 35 közvilágítási pályázatot vizsgáltak meg, és súlyos szabálytalanságokat találtak

A levajazott közvilágítási projekteket miatt az OLAF 43,7 millió euró visszafizettetésére tett javaslatot. (mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.