Neymar először reagált a vébére, a műeséseire és arra, hogy rajta röhög a világ - mindezt egy reklámban

reklám
2018 július 30., 14:12
comments 67

Neymarnak nyilván nem volt könnyű szembesülnie azzal, hogy egyetlen szűk hónap alatt a világ második-harmadik legnépszerűbb játékosából a világ első számű kigúnyolt hülyefocistája lett. Nem is reagált igazán erre az egészre a foci-vébé óta. Mostanáig. Amíg ki nem posztolt a Facebookra egy olyan videót, amin tőle szokatlanul komoly, mondhatni szinte megtört hangon olyanokat mormol, hogy

"Lehet, hogy azt hiszitek, hogy túlreagálom, és néha valóban. De az igazság az, hogy szenvedek a pályán, ám azt elképzelni sem tudjátok, min megyek keresztül azon kívül. Amikor úgy megyek el a meccsről, hogy nem nyilatkozom a sajtónak, az nem azért van, mert csak a győzni szeretek. Hanem azért, mert nem vagyok képes csalódást okozni nektek."

Ha ez nem lenne elég, a komor, fénytelen hangon vallomást tevő világsztár ekkor olyan intim régiókba enged be minket, ahol eddig csak a legjobb barátai jártak, vagyis mivel azok focisták lehetnek, talán csak az analitikusa:

"Amikor úgy viselkedem, mint egy hülyegyerek, az nem azért van, mert elkényeztetett kölyök lennék, hanem mert még mindig nem tanultam meg, hogyan kezeljem a frusztrációimat. Még mindig él bennem a kisfiú. Aki néha ámulatba ejti a világot. Néha meg kiborít mindenkit. Azért küzdök, hogy megtartsam ezt a kisfiút. De a belsőmben, nem pedig a pályán."

A Pökhendi Nyikhajból ekkor születik meg, a vallomás közben, a Fájdalomherceg:

"Lehet, hogy azt gondolod, túl sokszor estem el. De én nem műestem, hanem szétmorzsolódtam. És ez jobban fáj, mint amikor valaki rálép a frissen műtött bokámra."

És nem is akármilyen Fájdalomherceg, hanem Önkritikus, Finoman Passzív-Agresszív Fájdalomherceg!

"Végiggondoltam a kritikákat, amiket elmondtatok rólam. Belenéztem a tükörbe, és új emberré váltam. De most itt állok, nyitott szívvel. Elestem. De csak azok tudnak feltápászkodni, akik elestek. Dobálhatjátok rám tovább a köveket. Vagy el is dobhatjátok azokat a köveket és segítehttek nekem talpra állni."

És ennek az egész vallomásnak csak növeli a hitelességét, hogy az egész egy Gilette-reklám, amit a hétvégén sugároztak a helyi tévék.

link Forrás

Igen, Neymar egy helyen vallott a bukásról és a lelke fájdalmáról: egy reklámvideóban. Ettől még nem biztos, hogy amit mond, okszerűen őszintétlen vagy sima hazugság. Akinek a fél élete úgyis termékelhelyezés, attól már az sem olyan meglepő, ha az egész azzá válik.

Ennek a fényében tényleg nem lennék meglepve, ha a következő hetekben kiderülne, hogy a hatalmas vébés műesései mind termékelhelyezések voltak, a második meccs utáni sírását az egyik személyes szpronzora írta bele a meccsbe, kiesnie meg azért kellett a brazil válogatottal együtt, mert az jobban beleillett egy bukás utáni feltámadásról szóló kampányba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.