Országos hőségriadó!!4!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: akiraly

Az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológia a hőség miatt. A Duna-menti megyékben egyenesen a hőségriadó II. fokozatát rendelték el, vagyis ezekben nemhogy 25, de még 27 fok alá se fog esni a napi közép(!)hőmérséklet. Ez pontosnak tűnik, Budapesten már most, hajnalok hajnalán kifejezetten meleg van, bár azt, ami most van, még pont el lehet viselni. Nem mintha nem láttam volna már a 4-6-oson a gyöngyöző homlokát törölgető embert, aki kivételesen még csak nem is én voltam!

A rettentő hőségen kívül az időjárás ma még záporokkal, zivatarokkal fogja provokálni magát, de ez senkit sem lephet meg, aki egy kicsit is figyelt az általános iskolában a földrajz órán. A nap sugarai ilyenkor rendkívüli módon felmelegítik a földfelszínt. A talaj és a levegő hőmérsékletének különbsége feláramlást idéz elő, a felfele áramló, nedvességgel teli meleg levegő pedig a magasban lehűl, így kevesebb nedvességet képes megtartani. A kicsapódó fölöslegből lesz a zápor. Hát, erre készüljenek, már amennyire erre fel lehet készülni.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.