Országos hőségriadó!!4!

időjárás
2018 július 30., 02:02
comments 142
photo_camera Fotó: akiraly

Az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológia a hőség miatt. A Duna-menti megyékben egyenesen a hőségriadó II. fokozatát rendelték el, vagyis ezekben nemhogy 25, de még 27 fok alá se fog esni a napi közép(!)hőmérséklet. Ez pontosnak tűnik, Budapesten már most, hajnalok hajnalán kifejezetten meleg van, bár azt, ami most van, még pont el lehet viselni. Nem mintha nem láttam volna már a 4-6-oson a gyöngyöző homlokát törölgető embert, aki kivételesen még csak nem is én voltam!

A rettentő hőségen kívül az időjárás ma még záporokkal, zivatarokkal fogja provokálni magát, de ez senkit sem lephet meg, aki egy kicsit is figyelt az általános iskolában a földrajz órán. A nap sugarai ilyenkor rendkívüli módon felmelegítik a földfelszínt. A talaj és a levegő hőmérsékletének különbsége feláramlást idéz elő, a felfele áramló, nedvességgel teli meleg levegő pedig a magasban lehűl, így kevesebb nedvességet képes megtartani. A kicsapódó fölöslegből lesz a zápor. Hát, erre készüljenek, már amennyire erre fel lehet készülni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.