Amanda, a 17 éves transzvesztita rabló harmadmagával kifosztott és megvert egy férfit a Népligetben

bűnügy
2018 július 31., 10:10
comments 120

Egy fiatalkorú - elkövetéskor 17 éves – fiú női ruhába öltözve terelte el a sértett figyelmét, mialatt két társával együtt elvették az értékeit - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 17 éves fiú még tavaly augusztusban késő este a Népliget egyik sétányán, egy szórakozóhely közelében nőnek öltözve, és magát nőnek kiadva megszólított egy akkor már ittas állapotban lévő férfit - a későbbi sértettet. A fiú „Amanda” néven mutatkozott be, majd hosszasan beszélgetett a férfival, aki ezután visszament a szórakozóhelyre.

Később, már a hajnali órákban a sértett a szórakozóhely közelében lévő padoknál ült, amikor a fiatalkorú vádlott ismét odament hozzá. Ekkor már vele volt két ismeretlen társa is, akik “Amandát” szexuális szolgáltatásra felajánlották a sértettnek. Ő az ajánlatot elfogadta.

Ekkor a 17 éves fiú továbbra is nőként viselkedve elterelte a sértett figyelmét, miközben a férfi nadrágjának egyik zsebéből kivette a mobiltelefonját. Két társa ezalatt a férfi másik zsebét kutatta át, ahonnan kivették az irattartóját, benne 18 ezer forint készpénzzel, és személyes okmányokkal.

Az éppen kirablásban lévő férfi észlelte az értékei eltulajdonítását, ezért felszólította az elkövetőket, hogy mindent adjanak neki vissza. Ekkor “Amanda” egyik társa a földről felkapott egy botot, és azzal fejbe verte a sértettet. Ezután már mindhárman bántalmazni kezdték,ütötték, rúgták a férfit, aki ennek következtében a földre került, ahol a támadók faágakkal és botokkal tovább ütlegelték őt.

Az elkövetők végül felhagytak a bántalmazással és a mobiltelefon kivételével, a többi megszerzett értékekkel együtt elfutottak a helyszínről. “Amandát” a rendőrök még aznap elfogták.

A sértett a bántalmazás következtében csigolyatörést, valamint testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.