Amanda, a 17 éves transzvesztita rabló harmadmagával kifosztott és megvert egy férfit a Népligetben

2018 július 31., kedd 10:10
126

Egy fiatalkorú - elkövetéskor 17 éves – fiú női ruhába öltözve terelte el a sértett figyelmét, mialatt két társával együtt elvették az értékeit - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 17 éves fiú még tavaly augusztusban késő este a Népliget egyik sétányán, egy szórakozóhely közelében nőnek öltözve, és magát nőnek kiadva megszólított egy akkor már ittas állapotban lévő férfit - a későbbi sértettet. A fiú „Amanda” néven mutatkozott be, majd hosszasan beszélgetett a férfival, aki ezután visszament a szórakozóhelyre.

Később, már a hajnali órákban a sértett a szórakozóhely közelében lévő padoknál ült, amikor a fiatalkorú vádlott ismét odament hozzá. Ekkor már vele volt két ismeretlen társa is, akik “Amandát” szexuális szolgáltatásra felajánlották a sértettnek. Ő az ajánlatot elfogadta.

Ekkor a 17 éves fiú továbbra is nőként viselkedve elterelte a sértett figyelmét, miközben a férfi nadrágjának egyik zsebéből kivette a mobiltelefonját. Két társa ezalatt a férfi másik zsebét kutatta át, ahonnan kivették az irattartóját, benne 18 ezer forint készpénzzel, és személyes okmányokkal.

Az éppen kirablásban lévő férfi észlelte az értékei eltulajdonítását, ezért felszólította az elkövetőket, hogy mindent adjanak neki vissza. Ekkor “Amanda” egyik társa a földről felkapott egy botot, és azzal fejbe verte a sértettet. Ezután már mindhárman bántalmazni kezdték,ütötték, rúgták a férfit, aki ennek következtében a földre került, ahol a támadók faágakkal és botokkal tovább ütlegelték őt.

Az elkövetők végül felhagytak a bántalmazással és a mobiltelefon kivételével, a többi megszerzett értékekkel együtt elfutottak a helyszínről. “Amandát” a rendőrök még aznap elfogták.

A sértett a bántalmazás következtében csigolyatörést, valamint testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt