BMW-gyár épül Debrecenben

gazdaság
2018 július 31., 06:36
comments 423

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A város melletti 400 hektáros területen fog megépülni a gyár, hagyományos és elektromos meghajtású autókat fognak gyártani.

A gyár kapacitása évente 150 ezer autó gyártására elegendő - közölte Szijjártó. Hangsúlyozta: a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, és már az elején több mint ezer munkahely jön létre.

A BMW közel húsz éve után létesít új gyárat Európában, legutóbb a kontinensen 2000-ben nyitottak gyárat Lipcsében. A BMW közleményben is beszámolt az új gyár létesítéséről, de azt nem árulták el, milyen modelleket fognak Debrecenben gyártani.

2019 második felében kezdik az építkezést. (MTI, Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.