Megváltozott az amerikaiak ízlése: tavaly több vizet vettek mint üdítőt

2000 óta évről évre csökken az üdítők fogyasztása az USA-ban. 2017-ben pedig először fordult elő, hogy több palackozott víz fogyott az országban, mint üdítő.

Az üdítőket egyre többen tartják egészségtelennek, míg az ásványvízpiac kiválóan teljesít. 

Nagyon fontos oka a változásnak, hogy egyre kevésbé adnak az amerikai szülők a gyerekeiknek üdítőt, és ez nagyban visszavetette a kóla és társai eladásait. 

2017-ben még a diétás, nulla százalékos stb. márkák eladása is csökkent, mert egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az édesítőszerek is egészségtelenek, csak másképpen, mint a cukor.

Érdekesség ugyanakkor, hogy valamiért a Sprite jobban ment 2017-ben, mint az előző évben, mintegy kivételként erősödve a hanyatlásról szóló szabályt az üdítők között.

Miközben az üdítőgyárak bevétele évről évre csökken az USA-ban, a legnagyobbak intenzív felvásárlásba kezdtek, hogy kisebb márkákkal színesítsék kínálatukat. A Coca-Cola például 2004 óta megduplázta a forgalmazott márkái számát. (visualcapitalist.com)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.