Több mint harmincezer embert gyilkoltak meg Mexikóban tavaly

külföld
2018 július 31., 03:36
comments 76

Korrigálták az eddigi adatokat a mexikói statisztikai hivatalban, és ez alapján még sokkal több embert gyilkoltak meg az országban 2017-ben, mint eddig hinni lehetett.

Összesen 31,174 ember vesztette életét gyilkosság áldozataként tavaly a közép-amerikai országban. Ez jóval több, mint amiről az eddig közölt, előzetes adatok szóltak, és jóval több, mint ahány gyilkosság 2016-ban történt (24,559 esetet jegyeztek fel abban az évben).

Ez elképesztően magas szám, Mexikó olyan háborús országokat utasít már maga mögé a halálos áldozatok számában, mint Afganisztán. A gyilkosságok túlnyomó része a drogkartellek háborúihoz kötődik. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.