Trump megígérte, a külügyminisztere cáfolta

külföld
2018 július 31., 06:08
comments 70

Saját külügyminisztere igazította ki Donald Trump amerikai elnök nyilatkozatát Iránnal kapcsolatban.

Trump újságírók előtt arról beszélt, hogyha az iráni elnök kéri, akkor minden előzetes feltétel nélkül hajlandó személyesen is tárgyalni vele.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azonban néhány órával később kiigazította az elnököt, és azt nyilatkozta, hogy egy ilyen találkozó csak akkor jöhet létre, ha az iráni vezetők elkötelezik magukat, hogy másképpen bánnak a saját népükkel és belemennek egy jobb atomalkuba.

Az iráni elnök egy tanácsadója is reagált, aki szintén feltételeket szabott egy ilyen találkozóhoz: az USA újra ismerje el a 2015-ös atomalkut (ezt Trump az idén mondta fel), és az amerikai kormány tanúsítson tiszteletet Irán nagyszerű népének. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.