Trump megígérte, a külügyminisztere cáfolta

Saját külügyminisztere igazította ki Donald Trump amerikai elnök nyilatkozatát Iránnal kapcsolatban.

Trump újságírók előtt arról beszélt, hogyha az iráni elnök kéri, akkor minden előzetes feltétel nélkül hajlandó személyesen is tárgyalni vele.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azonban néhány órával később kiigazította az elnököt, és azt nyilatkozta, hogy egy ilyen találkozó csak akkor jöhet létre, ha az iráni vezetők elkötelezik magukat, hogy másképpen bánnak a saját népükkel és belemennek egy jobb atomalkuba.

Az iráni elnök egy tanácsadója is reagált, aki szintén feltételeket szabott egy ilyen találkozóhoz: az USA újra ismerje el a 2015-ös atomalkut (ezt Trump az idén mondta fel), és az amerikai kormány tanúsítson tiszteletet Irán nagyszerű népének. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.