Eljött végre az idő, amikor egyszerre három kormánypárti hírfolyam megy a tévékben

  • Kálmán Olgát már ne keressék a Hír TV-n a villámgyorsan lezavart tulajdonosváltás után, az Echo TV-ből átugró Földi-Kovács Andrea (a biztonságpolitikai "szakértő" Földi László felesége) beszélget majd helyette már mától a Hír TV-n.
  • Addig is nézzük, milyen lesz a vadonatúj hírtelevíziózás Magyarországon.
  • Hattól Echo TV Híradó és Tények. 
  • Fél héttől Híradó a visszafideszesített Hír TV-n. 
  • Héttől a kiradírozott Kálmán Olga helyén Földi-Kovács Andrea.
  • Fél nyolctól híradó az M1-en.

M1: Hőség, időjáráskörkép, semmi érdekes nem lesz már. Nem sikerült rájönnöm, hogy miért lesz jó egyszerre működtetni a Hír TV-t és az Echo TV-t a köztévé és a TV2 mellett, ennyi helyettes államtitkár a világon nincs. 

M1: jobbikos témák. Sajtótájékoztató arról, hogy a Jobbik módosítaná a Btk-t, csak röviden. Aztán veréssel fenyegetőzött a jobbik ózdi alelnöke, a végén Janiczák Dávid ózdi polgármesterre kifuttatva. A Tényeken ez már lement, pontozással döntetlen a két feldolgozás, enyhe köztévés fölénnyel. Aztán az ellenzéki összefogásról szóló tudósítás jön, amit alaposan megcsócsált már az Echo-Hír Tv is. Aztán nagyon röviden az MSZP-t idézik, hogy aggódnak a rendőrök új túlóraszabályozása miatt. Az a legjobb az egészben, hogy a Híradóban még csak nem is kell megszólalnia kormánypárti politikusnak, így is képesek az ellenzék lejáratására és a kormány számára fontos témák sulykolására. 

Huth Gergely a legszebb Hír TV-s emléket felidézve azt mondja, hogy hiányzik az a lelkesedés, ahogy belerohantak annak idején a gumilövedékbe, ezt ma senki nem csinálja. Pillanatnyi csend. Huth korrigál: persze ne legyenek megint gumilövedékek.  

Megkérdezte a riporter, hogy ha a Hír TV 1,4 milliárd forintot bukott tavaly, akkor profilváltás kell-e a csatornánál. Gajdics összevissza ugrálva oda jutott, hogy biztosan az is benne van ebben, hogy nem voltak állami hirdetések, de miért is lettek volna. Szerinte a szocialisták nem voltak hajlandóak eltartani a Népszabadságot, azért zárt be. A Hír TV ott rúgott luftot, hogy megpróbálta lecserélni a nézőit. Azt pedig ne várja el senki, hogy "az állam tartasa el jó pénzen azokat, akik aztán másnap teli pofával diktatúráznak és náciznak, hát álljon már meg a lakodalmas menet". 

M1., vége a tízperces BMW-blokknak, kezdődik a migráns-blokk. Felirat: Az Európai Bizottság elnöke segítséget ígért Spanyolországnak a migráció érdekében. Sok fekete férfi látható a képeken. 

Percek óta nem szólalt meg a műsorvezető, mert Gajdics Ottó és Huth Gergely felváltva arról panaszkodik, hogy őket Orbán seggében lévő kormánypropagandistáknak tartják. Gajdics: A jót megírni sokkal nagyobb tehetség kell, mint a rosszat. 

Ez volt Kálmán Olga utolsó Hír TV-s másorának lineupja. Vágó Gábor (LMP), Kincses Gyula (egészségügyi szakpolitikus), Balázs Péter (volt külügyminiszter), Lakatos Béla (Ács volt polgármestere), Berg Dániel (Momentum), Réz András és Tétényi Éva. 

Kocsis el, Huth Gergely és Gajdics Ottó kormánypárti főszerkesztők váltják a stúdióban. Teljesen formális piaci történet volt, ami ma a Hír TV-ben lezajlott Gajdics szerint. Huth szerint nem azok az áldozatok, akiket most kirúgtak a Hír TV-ből, hanem azok, aki a G-napkor "gondolkodás nélkül kiugrottak a világűrbe". Itt most arra gondol, hogy azok, akik Orbán mellett maradtak, mekkora kockázatot vállaltak három éve. 

Földi-Kovács Andrea szerint eufémizmus a G-nap használata, mert Simicska Lajos átlépett ott egy határt ahogy a miniszterelnökről beszélt. Kocsis ezzel egyetért, tekintsük ezt egy sötét korszaknak, ami lezárult. Ilyen egy kulturált vita. 

Vége a médiaháborúnak? Sajnos nem, derül ki Kocsis szavaiból. A saját szavazótáboruk számára szerethető tévét szeretne, de nem pártlogika alapján, természetesen, hanem értékrend alapján. 

Hihetetlen a beszélgetés. Földi-Kovács Andrea azt kérdezi Kocsis Mátétól, hogy akkor sűrűbben jár majd be a Hír TV-be? Kocsis megnyugtatja, hogy igen, sőt erre biztatja párttársait is. Mert itt lehet majd vitatkozni. Lekerült a hivatalos tiltás a Hír TV-ről. 

Nincs tehetség a baloldali újságírókban, hogy létrehozzanak egy tévét, mint amit a jobboldali tehetséges újságírók létrehoztak ellenzékben - mondja Kocsis, aki szerint nem panaszkodni kell a Klubrádióban a sajtószabadság állapotára.