Leszerelt a rendőrségtől a határvadász-képzések egyik reklámarca

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Leszerelt a rendőrségtől a határvadász-képzések egyik reklámarca. Rövid videókban népszerűsítette a rendőri munkát, de szakmát váltott és már Ausztriában él - számolt be róla az RTL Híradó. A volt rendőr nem akart nyilatkozni a híradónak.

Egy 2015-ös jogszabály-módosítás szerint 2019 januárjától a rendőrök nem kaphatnak túlórapénzt, helyette szabadnap fog járni. Ezzel azonban harmadával fog csökkeni a fizetésük.

Az interneten szakmai blogokon már most is olyan kommenteket írnak rendőrök, hogy 24 év szolgálati idő után is csak 174 ezer forint a nettó fizetésük és ez kevés.

A Zsaruellátó nevű Facebook-csoport arról posztolt, hogy leszerelési hullám indult, és múlt héten minden korábbi rekordot megdöntött a rendőrséget elhagyók száma. Ezt a rendőrség cáfolta, szerintük nincs leszerelési hullám, a rendőrség hivatásos állományának feltöltöttsége a 2018. július 1-jei állapot szerint 97,8 százalékos.

A rendőrség szerint 2018. első félévében 867 hivatásos állományú rendőr jogviszonya szűnt meg (havi átlagban 145 fő). "Ez a szám magában foglalja a más rendvédelmi szervhez, illetve a honvédséghez történő áthelyezések, a közös megegyezések, a lemondások, a próbaidő alatti és az egészségügyi okból történő leszerelések, továbbá a nyugállományba helyezések, valamint a fegyelmi okból elbocsátottak számát is" - közölte az ORFK.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.