A magyar hatóságok titkolják, de nálunk is megjelent a nyugat-nílusi láz

Egészségügy
2018 augusztus 02., 04:03
comments 38

A hét elején közölték a szerb hatóságok, hogy az országban ismét fertőz a nyugat-nílusi vírus: eddig 70 esetet regisztráltak, közülük öten bele is haltak a fertőzésbe. Az RTL Klub Híradója szerette volna megtudni, hogy a járvány megjelent-e nálunk is,

kértek, de nem kaptak pontos számokat a magyar illetékes hatóságoktól.

Ugyanakkor az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ pirossal jelöli Magyarországot, az adatok szerint

július utolsó hetében négy megbetegedésről érkezett bejelentés.

A szúnyogcsípéssel terjedő vírust a fertőzöttek 80 százaléka tünetmentesen vészeli át, az esetek ötödében a megbetegedés túlnyomórészt enyhe tünetekkel és magától gyógyul. Mindössze egy százalékban azonban a fertőzés agyhártya- vagy agyvelőgyulladást okozhat, ami bénuláshoz, kómához vagy a beteg halálához vezethet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.