Hat hét szülési szabadság után visszatér hivatalába az új-zélandi miniszterelnök

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
  • Hat nappal azelőtt szerzett tudomást a terhességéről, hogy kiderült, hogy miniszterelnök lesz.
  • Már ekkor kijelentette, hogy „csak terhes vagyok, nem munkaképtelen” illetve, hogy csak hat hétre megy szabadságra. 

Hat hét szülési szabadság után visszatért hivatalába csütörtökön az új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern. A Neve-nek kereszt kislányával férje, a rádiós- és televíziós műsorvezető, Clarke Gayford maradt otthon. A 37 éves politikust távolléte alatt külügyminisztere helyettesítette. 

Andern amellett, hogy a világ legfiatalabb női kormányfője, a pakisztáni Benazir Bhutto óta ő a második miniszterelnök, aki hivatali idejében szült gyermeket. (TheGuardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.