Hat hét szülési szabadság után visszatér hivatalába az új-zélandi miniszterelnök

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
  • Hat nappal azelőtt szerzett tudomást a terhességéről, hogy kiderült, hogy miniszterelnök lesz.
  • Már ekkor kijelentette, hogy „csak terhes vagyok, nem munkaképtelen” illetve, hogy csak hat hétre megy szabadságra. 

Hat hét szülési szabadság után visszatért hivatalába csütörtökön az új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern. A Neve-nek kereszt kislányával férje, a rádiós- és televíziós műsorvezető, Clarke Gayford maradt otthon. A 37 éves politikust távolléte alatt külügyminisztere helyettesítette. 

Andern amellett, hogy a világ legfiatalabb női kormányfője, a pakisztáni Benazir Bhutto óta ő a második miniszterelnök, aki hivatali idejében szült gyermeket. (TheGuardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.