Hét éve épült, de márt több mint százmilliót költöttek az algyői iskola javítására

oktatás
2018 augusztus 02., 07:58
comments 130

Alig hét éve, 2011-ben adták át az 1,7 milliárdból épület Algyői Fehér Ignác Általános Iskolát, 

de már több mint százmillió forintot kellett rákölteni különböző javításokra.

A Délmagyar.hu riportja szerint tavaly kétezer négyzetméteren kellett parkettát cserélni, most az épület homlokzatát kell rendbe hozni. Molnár Áron polgármester a lapnak elmondta: "bruttó 51,6 millió forintot költöttünk most az épületre, mert a kivitelező nem megfelelő technológiával helyezte fel a faburkolatot, és nem is kezelték le megfelelően rovar elleni szerrel. Az új homlokzatburkoló elemeket 563 négyzetméternyi felületre építették be. Ezenfelül nem a tervező által előírt vakolatot vitték fel a külső felületre, így az bezöldült az algáktól."

link Forrás

A városvezető hozzátette: érthetetlen, hogy miért építettek egy a 2000-es évek eleji energetikai követelményeknek megfelelő évet hét éve.

"Nincs megfelelő szigetelés, hűtő-fűtő rendszer, napelem."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.