60 milliárd dollárnyi amerikai importra vethet ki büntetővámot Peking

gazdaság
2018 augusztus 03., 15:31
comments 132

Kína közzétette, hogy mivel vág vissza az Egyesült Államoknak, ha az amerikaiak Trump elnök javaslatának megfelelően tényleg 25 százalékosra emelik az egy hónapja még 10 százalékosra tervezett védővámot 200 milliárd dollárnyi kínai importra.

A visszavágás hasonló, 5 és 25 százalékos mérték közötti védővámokat jelent, amit 60 milliárd dollár értékű amerikai importra vet ki Kína. Az intézkedés több, mint 5 ezer fajta árucikket érinthet, sok más mellett repülőgépeket, szójaolajat, füstölt marhahúst, kávét és lisztet.

(via Guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.