Az irányváltó hibája miatt futott partra a BKV-hajó a Parlamentnél

baleset
2018 augusztus 03., 17:27
comments 81

Válaszolt a BKV arra a kérdésünkre, hogy emberi hiba, egy másik jármű manővere vagy valami egészen más okozta a pénteki budapesti hajóbalesetet. Íme:

„2018.08.03-án 16:03-kor a D12 viszonylaton közlekedő alvállalkozói tulajdonban lévő »Szentendre« hajó irányváltója meghibásodott. A hajó orra a Kossuth téri menetrendi kikötő melletti, a Duna alacsony vízállása miatt kiálló kövekre »dobódott«. Az utazóközönség nem volt veszélyben, a mentés a hajó elhagyása miatt volt indokolt. Az eset után a cserehajó azonnal elindult, ami a Kossuth térről elszállította az utasokat. A járatok azóta menetrend szerint közlekednek, a meghibásodott hajót pedig javításra elszállították.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.