Itt az új Horn-fok: partra futott egy BKV-hajó a Parlament előtti durva vizeken

A Duna parti kövezésére sodródott egy menetrend szerint közlekedő BKV-hajó pénteken délután a Parlament környékén. Az utasokat tűzoltóhajó segítségével tették partra - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter elmesélte, hogy tizenkét utas volt a hajón, de nem sérült meg senki. A mentésnél a BKV-hajó mellé álltak tűzoltóhajóval, hogy arra szállhassanak át az utasok, egy közeli stéghez vitték őket, ahol kiszálltak.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mi válthatta ki a bravúros kormányosi teljesítményt.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.