Cargoközpont és parkolóház épül Ferihegyen

Több 444 videó?
Szeretném

Még az idén elkezdődik egy cargo-, vagyis légiteheráru-szállítási központ és egy 6 szintes zárt parkolóház építése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a repteret működtető Budapest Airport szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hardy Mihály annak apropóján nyilatkozott, hogy szerdán elindult az első repülőgép a B2 terminálhoz kapcsolódó új utasmólóról. Az új utasmóló egy több mint 10 ezer m2-es, 220 méter hosszú épület, aminek mindkét oldaláról beszállókapuk nyílnak.

Hardy elmondta, hogy a reptér 2016-ban elfogadott fejlesztési programjában már elkészült egy új szálloda és egy logisztikai központ a csomagküldő-szolgálatoknak, ami az utas- és teherforgalom dinamikus növekedése miatt szükséges. Példaként említette: soha nem fordult még elő, hogy egyszerre négy észak-amerikai úti cél felé is indultak volna Budapestről járatok.

Jelenleg kb. 10 ezer ember és 70 cég dolgozik a reptéren, és 44 légitársaság több mint 100 úti cél felé indít járatokat – mondta Hardy Mihály. (MTI)