Cargoközpont és parkolóház épül Ferihegyen

Még az idén elkezdődik egy cargo-, vagyis légiteheráru-szállítási központ és egy 6 szintes zárt parkolóház építése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a repteret működtető Budapest Airport szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hardy Mihály annak apropóján nyilatkozott, hogy szerdán elindult az első repülőgép a B2 terminálhoz kapcsolódó új utasmólóról. Az új utasmóló egy több mint 10 ezer m2-es, 220 méter hosszú épület, aminek mindkét oldaláról beszállókapuk nyílnak.

Hardy elmondta, hogy a reptér 2016-ban elfogadott fejlesztési programjában már elkészült egy új szálloda és egy logisztikai központ a csomagküldő-szolgálatoknak, ami az utas- és teherforgalom dinamikus növekedése miatt szükséges. Példaként említette: soha nem fordult még elő, hogy egyszerre négy észak-amerikai úti cél felé is indultak volna Budapestről járatok.

Jelenleg kb. 10 ezer ember és 70 cég dolgozik a reptéren, és 44 légitársaság több mint 100 úti cél felé indít járatokat – mondta Hardy Mihály. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.