Mentálisan és fizikalag kikészült, így váratlanul felfüggeszti a karrierjét a Győr kézilabdás sztárja

A modern élsportban szokatlan módon azért hívott ma össze sajtótájékoztatót Yvette Broch, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának holland válogatott beállója, hogy bejelentse: határozatlan időre felfüggeszti a pályafutását.

Broch igazi világsztár, aki a 2015-ös Győrbe szerződése óta kétszer is megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját. A kiégését az okozta, hogy a két posztvetélytársa hosszú időre kiesett - Heidi Löke szült, Anja Althaus megsérült - ezért a holland játékos végigjátszotta a két előző szezont.

Ő maga ezt így fogalmazta meg a Nemzeti Sport szerint:

„Az elmúlt szezon fantasztikus volt, de rettentő sokat kivett belőlem fizikailag és mentálisan is. Nagyon nehéz volt ezt a döntést meghoznom, de úgy érzem, hogy most a szervezetem által küldött jelekre kell hallgatnom, és bejelentettem Bartha Csaba elnök úrnak, hogy szeretném felfüggeszteni a szerződésem. Nagyon pozitívan álltak hozzám és ehhez a helyzethez is, ezért szeretném megköszönni a támogatását”

Bartha klubelnök mindezt így adta elő:

„Már idén májusban, az előző szezon végén láttuk Yvette-en, hogy teljesen elfogytak az energiakészletei. Közösen bíztunk benne, hogy a szinte teljes kimerültség után a nyári szünetben szervezete képes lesz regenerálódni, és társaival megkezdheti július közepén az előttünk álló szezonra a felkészülést. Yvette azonban csütörtökön arról tájékoztatott, hogy nincs az élsportra megfelelő állapotban, és kérte, hogy szüneteltessük szerződését. A mai napon közösen megegyeztünk, így Yvette Broch szerződése a 2018–2019-es szezonra vonatkozóan továbbra is él, viszont módosítottuk. Bízunk benne, hogy elsősorban az idő és a megfelelő regenerációs kezelés, valamint pihenés hatására a világklasszis játékos állapota ismét a régi lesz, ezért szó sincs a szerződése megszüntetéséről. Yvette Broch továbbra is a Győri Audi ETO KC játékosa, és visszavárjuk”


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.