A Riporterek Határok Nélkül szerint a HírTV visszafoglalása azt mutatja, hogy Orbánék teljes kontroll alatt akarják tartani a magyar sajtót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közleményben ítélte el a Hír TV-nél történt tulajdonos- és irányváltást a Riporterek Határok Nélkül. A nemzetközi szervezet szerint az, hogy Orbán Viktor volt barátjától egy jelenlegi haverjához került a csatorna, egy újabb példa arra, hogy mennyire elszánt a miniszterelnök és pártja abban, hogy

teljes ellenőrzése alatt tudja a magyar sajtótermékeket.

Az RSF szerint Magyarországon egyre jobban korlátozzák a sajtó függetlenségét, és azt, hogy a betölthesse a szerepét a demokrácia őreként. A szervezet sajtószabadságot mérő listáján idén a vizsgált 180 ország közül a 73. helyen áll Magyarország.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.