A Riporterek Határok Nélkül szerint a HírTV visszafoglalása azt mutatja, hogy Orbánék teljes kontroll alatt akarják tartani a magyar sajtót

Média
2018 augusztus 04., 07:29
comments 134

Közleményben ítélte el a Hír TV-nél történt tulajdonos- és irányváltást a Riporterek Határok Nélkül. A nemzetközi szervezet szerint az, hogy Orbán Viktor volt barátjától egy jelenlegi haverjához került a csatorna, egy újabb példa arra, hogy mennyire elszánt a miniszterelnök és pártja abban, hogy

teljes ellenőrzése alatt tudja a magyar sajtótermékeket.

Az RSF szerint Magyarországon egyre jobban korlátozzák a sajtó függetlenségét, és azt, hogy a betölthesse a szerepét a demokrácia őreként. A szervezet sajtószabadságot mérő listáján idén a vizsgált 180 ország közül a 73. helyen áll Magyarország.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.