Török Gábor szerint ez nem korszak, csak színtiszta orbánizmus

POLITIKA
2018 augusztus 04., 05:47
comments 347

"Szerintem ez nem „rendszer”, nem „korszak”, ez színtiszta orbánizmus. Itt nincs a főhatalomra eséllyel váró második vonal, nincsenek trónörökösök, nincsenek kihívók. Csak karizma van, egy ember karizmája, az meg nem örökíthető," mondta Török Gábor a Heti Válasznak. A politológussal készült interjú a jövő heti digitális lapszámban jelent meg volna, de a lap bezárása miatt már biztosan nem fog. A beszélgetést ezért Török a blogján közölte. 

"Orbán Viktor nélkül ez a hatalompolitika nem tudna így működni,"

mondta. Szerinte egyértelmű, hogy Lázár János és Vona Gábor is az Orbán utáni időkre vár. A mostani ellenzéki vezetők harcolhatnak, de rajtuk kívül mindenki tudja, hogy a küzdelemnek vége, véli Török. Orbán mellett most nem lehet labdába rúgni, sokan nem is akarnak szerinte,

"néhányukról nyilvánvaló is, hogy nem harcolni akarnak, csak ezt a látszatot kelteni."

Török Gábor szerint az Orbán utániakról 

"mindent tudunk, csak azt az apróságot nem, hogy mikor és hogyan következik el. Addig pedig nem sok veleje van az ezzel kapcsolatos ködszurkálásnak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.