Kultúrharc: szélsőjobboldali tüntetők támadtak meg egy balos könyvesboltot Londonban

külföld
2018 augusztus 05., 13:23
comments 291

A London központjában működő Bookmarks szocialista könyvesbolt szombaton kora este éppen zárt volna, amikor egy tucatnyi szélsőjobboldali tüntető jelent meg az üzletben, akik elkezdték fenyegetni az alkalmazottakat, könyveket dobáltak és téptek szét, miközben Trump nevét skandálták. A boltosok közül senki sem sérült meg.

link Forrás

A tüntetők előbb az Infowars nevű összeesküvés-elméleteket gyártó oldal cenzúrázása ellen tüntettek Londonban, utána vonultak át a bolthoz. Az egyikük Trump maszkot viselt, a többieken pedig Make Britain Great Again feliratú sapka volt.

A Bookmarks a brit szakszervezeti mozgalom hivatalos könyvesboltja, és főleg politikai, gazdasági és történelmi témájú könyveket árulnak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.