Kultúrharc: szélsőjobboldali tüntetők támadtak meg egy balos könyvesboltot Londonban

A London központjában működő Bookmarks szocialista könyvesbolt szombaton kora este éppen zárt volna, amikor egy tucatnyi szélsőjobboldali tüntető jelent meg az üzletben, akik elkezdték fenyegetni az alkalmazottakat, könyveket dobáltak és téptek szét, miközben Trump nevét skandálták. A boltosok közül senki sem sérült meg. 

A tüntetők előbb az Infowars nevű összeesküvés-elméleteket gyártó oldal cenzúrázása ellen tüntettek Londonban, utána vonultak át a bolthoz. Az egyikük Trump maszkot viselt, a többieken pedig Make Britain Great Again feliratú sapka volt. 

A Bookmarks a brit szakszervezeti mozgalom hivatalos könyvesboltja, és főleg politikai, gazdasági és történelmi témájú könyveket árulnak. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.