Kultúrharc: szélsőjobboldali tüntetők támadtak meg egy balos könyvesboltot Londonban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A London központjában működő Bookmarks szocialista könyvesbolt szombaton kora este éppen zárt volna, amikor egy tucatnyi szélsőjobboldali tüntető jelent meg az üzletben, akik elkezdték fenyegetni az alkalmazottakat, könyveket dobáltak és téptek szét, miközben Trump nevét skandálták. A boltosok közül senki sem sérült meg. 

A tüntetők előbb az Infowars nevű összeesküvés-elméleteket gyártó oldal cenzúrázása ellen tüntettek Londonban, utána vonultak át a bolthoz. Az egyikük Trump maszkot viselt, a többieken pedig Make Britain Great Again feliratú sapka volt. 

A Bookmarks a brit szakszervezeti mozgalom hivatalos könyvesboltja, és főleg politikai, gazdasági és történelmi témájú könyveket árulnak. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.