Veiszer Alindának lenne kedve a szlovák közmédiában dolgozni

A műsorvezető a felvidéki Új Szónak beszélt arról, dolgozna-e a szlovák közmédiának. Veiszer Alinda azt mondta, hogy ez még egy tisztázandó dolog: 

„Egyelőre csak ott tartunk, lenne-e kedvem hozzá, amire azt feleltem, lenne. Már négyszer-ötször feltették nekem ezt a kérdést különféle beszélgetéseken, de mindig ugyanazt válaszoltam: ha lesz egy tényleg körvonalazott felkérés, akkor arra igent lehet mondani.”

Alapvetően közszolgálati embernek tartja magát, de azt kizártnak tartja, hogy a magyarországi közmédiának dolgozzon. Ugyanakkor szerinte érdekes és vonzó helyzet, hogy egy másik közszolgálatban hasonló értékrendű emberek között lehet.

Ha pedig egyszer úgy döntene, hogy politikai szerepet vállal, nem egy létező párthoz csatlakozna, inkább egy teljesen egyéni brandet képzelne el. „Nem egy műpártot akarok, és nem is a budapesti értelmiségnek szóló pártot, hanem nagyobb merítést. Ehhez kicsit populistábbnak kell lenni, meg kell tanulnom, hogyan lehet kicsit egyszerűbben fogalmazni, kicsit több emberhez eljutni”- mondta a műsorvezető.

A magyarországi sajtóhelyzettel kapcsolatban elmondta, hogy szomorú, amiért eltűnik az újságírás. Úgy látja, olyan elvek tűnnek el, mint hogy távolságot kell tartani a mindenkori hatalomtól, hogy ellenőrizni kellene a hatalmat, hogy egy információról két forrásból meg kell győződni. „Mert lehet, hogy írsz, és az megjelenik egy újságban, de ha ezeket nem tartod be, akkor nem újságíró vagy, hanem egy kiöregedett balett-táncos vagy bármi más, akinek nincs más útja, mint hogy eladja magát, és hülyeségeket írogasson” -jegyezte meg Veiszer Alinda.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.