Veiszer Alindának lenne kedve a szlovák közmédiában dolgozni

2018 augusztus 5., vasárnap 14:36
227

A műsorvezető a felvidéki Új Szónak beszélt arról, dolgozna-e a szlovák közmédiának. Veiszer Alinda azt mondta, hogy ez még egy tisztázandó dolog: 

„Egyelőre csak ott tartunk, lenne-e kedvem hozzá, amire azt feleltem, lenne. Már négyszer-ötször feltették nekem ezt a kérdést különféle beszélgetéseken, de mindig ugyanazt válaszoltam: ha lesz egy tényleg körvonalazott felkérés, akkor arra igent lehet mondani.”

Alapvetően közszolgálati embernek tartja magát, de azt kizártnak tartja, hogy a magyarországi közmédiának dolgozzon. Ugyanakkor szerinte érdekes és vonzó helyzet, hogy egy másik közszolgálatban hasonló értékrendű emberek között lehet.

Ha pedig egyszer úgy döntene, hogy politikai szerepet vállal, nem egy létező párthoz csatlakozna, inkább egy teljesen egyéni brandet képzelne el. „Nem egy műpártot akarok, és nem is a budapesti értelmiségnek szóló pártot, hanem nagyobb merítést. Ehhez kicsit populistábbnak kell lenni, meg kell tanulnom, hogyan lehet kicsit egyszerűbben fogalmazni, kicsit több emberhez eljutni”- mondta a műsorvezető.

A magyarországi sajtóhelyzettel kapcsolatban elmondta, hogy szomorú, amiért eltűnik az újságírás. Úgy látja, olyan elvek tűnnek el, mint hogy távolságot kell tartani a mindenkori hatalomtól, hogy ellenőrizni kellene a hatalmat, hogy egy információról két forrásból meg kell győződni. „Mert lehet, hogy írsz, és az megjelenik egy újságban, de ha ezeket nem tartod be, akkor nem újságíró vagy, hanem egy kiöregedett balett-táncos vagy bármi más, akinek nincs más útja, mint hogy eladja magát, és hülyeségeket írogasson” -jegyezte meg Veiszer Alinda.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt