Az Origónál már egy színes bőrű kisfiú fotója is elég a rasszista hisztériához

2018 augusztus 6., hétfő 13:45
718

Németországban a Kinder csokoládé dobozán híres német focisták gyerekkori képeit mutatják be. A bemutatott híres német focisták között van a Bayern Munchen és a német válogatott játékosa, Jérôme Boateng, aki Berlinben született 1988-ban, édesanyja német, apja ghánai. Boateng született német állampolgár. Viszont az Origónál kiszúrták, hogy színes a bőre, és ez már gyerekkorában is így volt, így a Kinder csokin szereplő fényképén sem fehér.

„Újabb píszí-akció: színes bőrű kisfiú a Kinder csoki új arca”

- hazudja rasszista cikkének címében az Origo. A portál szerint „érdekes jelenség ütötte fel a fejét Németországban, amikor a polcokon megjelent a Kinder csokoládé új arca, egy fekete kisfiú. A Kinder honlapja szerint ez csak egy limitált kiadás volt a foci-vb idejére. Mindenesetre úgy látszik a multikulturalizmusnak már a németek is igyekeznek megfelelni, most éppen így.

A cikkről nem tudunk lerántani minden sületlenségréteget, annyi időnk nincsen, de az mondjuk egyáltalán nem derül ki belőle, hogy ezt a Kinder-sorozatot nem túl meglepő módon válogatott futballisták fényképével díszítették (a vébére időzítve), az pedig végképp nem, hogy a képen látható színesbőrű kisfiú nem más, mint Boateng. Ha ezeket a lényegtelen információkat is közölték volna, persze kevésbé működne a rasszista hisztériakeltés. Ráadásul Kinder reklámakciója sem új: 2016-ban, az Európa-bajnokság előtt már lefutott ugyanez a kör, szóval, legalább két éve tudható, hogy ki van a csokin.

Az Origón bemutatott képen az egyik gyerek bőrszíne nem fehér, hanem annál jóval sötétebb

A következő néhány bekezdés már a bevándorlásról szól, és a bevándorlók szexuális felvilágosításáról, aminek semmi köze a Kinder csokihoz vagy Jérôme Boatenghez.

„Finnországban az általános iskolásoknak készült tankönyvben pedig megbotránkoztatóan részletes szexuális illusztrációkkal találkozhatnak a gyerekek. Többek között a különböző bőrszínűek együttlétét reklámozzák a 7-14 év közötti gyerekek körében.”

A különböző bőrszínűek együttlétét, amit az írás szerint egy finn tankönyv reklámoz fajkeverésnek hívják, Magyarországon a harmadik zsidótörvény tiltotta meg 1941-ben. Ezeket a jogszabályokat itthon a második világháború és a nácik bukása után, durván 73 évvel az Origós cikk megjelenése előtt megsemmisítették.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt