Beyoncé: Egy rabszolgatartó és rabszolgája kapcsolatából származom

2018 augusztus 6., hétfő 19:06
173

Az amerikai Vogue divatmagazin készített nagyinterjút a világhírű énekesnővel, aki először beszélt nyilvánosan felmenőiről, származásáról és traumáiról. Beyoncé részletes családfa-kutatás végén jutott arra, hogy egy rabszolgatartó és annak rabszolgája szerelmi kapcsolatának köszönheti, hogy jó néhány évtizeddel később megszületett. 

„Hosszú ideig tartott, mire feldolgoztam ezt a felfedezést. Feltettem a kérdést, mit jelent ez nekem, és megpróbáltam megvizsgálni újabb és újabb nézőpontból. Arra jutottam, ez lehet az oka, amiért Isten ikrekkel, egy fiúval és egy kislánnyal áldott meg” 

- mondta az interjúban, utalva arra hogy családjában a férfi-női kapcsolatot felmenői közt rendre erőszak és bizalmatlanság zúzta széjjel. Beyoncé szerint eza felfedezés segített rendbe rakni kapcsolatát férjével, Jay Z-vel, akivel egy éve születtek meg ikreik, Rumi és Sir. 

Beszélt az interjúban arról is, hogy ikrei sürgősségi császármetszéssel jöttek világra. és hogy már nem veti magát alá a női testekkel szemben támasztott, torz társadalmi elvárásoknak sem, így az sem zavarja, - ami első terhessége után még nyomasztotta -, hogy szülés után teltebb az alakja. 

A 22-szeres Grammy-díjas énekesnő az elmúlt időszakban fellépései alatt is egyértelmű társadalmi üzeneteket fogalmazott meg a faji és a nemi egyenlőség fontosságáról. Elmesélte azt is, nemrég befejezett (férjével közös) európai turnéja legfelemelőbb élménye az volt, hogy felléphetett abban a berlini Olimpiai Stadionban, ahol 1936-ban Jesse Owens négy olimpiai aranyat nyert, és ahol most az emberek csak feltétel nélkül szerették egymást. 

A Vogue is üzent az olvasóknak: a Beyoncé-ról készült címlapképet a 23 éves Tyler Mitchell készítette, az első színesbőrű fotóművész, aki címlapfotót lőtt a divatmagazinnak. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt