Horváth Laura ezüstérmes lett a crossfit vébén!

sport
2018 augusztus 06., 04:20
comments 99

Hatalmas meglepetésre második helyen végzett az amerikai Madisonban rendezett crossfit vébén a 21 éves Horváth Laura. A crossfitet leginkább versenyedzésként írhatnánk le, a versenyzők párokban versenyezve teljesítenek fitneszgyakorlatokat. A 2000-ben indult sportág-edzésforma rendkívül népszerű lett, amit az is mutat, hogy a világbajnokság selejtezőin világszerte félmillió, a női szakágban százezer versenyző indult.

link Forrás

Az amerikai döntőbe már csak negyvenen jutottak, köztük Horváth is, aki végül ezüstérmes lett. Hogy ez mekkora bravúr? Már az is az volt, hogy Horváth egyáltalán kijutott a vébére, ez előtte még nem sikerült magyar nőnek, magyar férfinak is csak egynek.

Horváthot, aki mindössze öt éve crossfitezik, hatalmas tehetségnek tartják. Már most is rendkívül jól versenyzett, aranyérme csak azon múlt, hogy a húsz versenyszám közül egyben, a "clean and jerk ladders" nevű, gyorsasági súlyemelőgyakorlatokból álló számban csak 21. lett a 40 fős mezőnyben. A többi 19 számban csak egyszer végzett 8.-nál rosszabb helyen. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.