Költségvetési csalás miatt folyik nyomozás a bocskaikerti fogadó ügyben

2018 augusztus 6., hétfő 10:32
110

Annak idején mi is megírtuk, hogy a Hír TV Célpont című műsora oknyomozó riportban mutatta be azt a Debrecen melletti Bocskaikertben álló falusi vendégházat, ahol a szomszédok beszámolója szerint nem fizetővendégek laknak, hanem Szőllős Sándor polgámester sógornője.

Mint most kiderült, az adást, illetve az azt ismertető cikkeket látva Tényi István, a magyar közélet legismertebb feljelentője feljelentést tett a Debreceni Járási Ügyészségen.

Tényi azért tett feljelentést még idén májusban, mert bár a település a 34,5 millió forintos pályázati összeget vendégházépítésre kapta, az elkészült épületben vendéget senki sem látott, a polgármester sógornője viszont a helyiek szerint életvitelszerűen ott élt.

Nem az első ilyen eset kerül nyilvánosságra: elsőként a 444 írta meg Mondok József izsáki polgármester történetét, aki uniós pénzből építtetett egy vadászpanziót, és aztán beköltözött. 35 millió forintot kell visszafizetnie és vádat emelt ellene az ügyészség is.

Nemrég pedig a szintén fideszes Becsó Zsoltról derült ki, hogy a saját vendégházában lakik, amelyre testvérével közös cége nyert 34 millió forintos uniós támogatást. Becsó Zsolt az előző ciklusban volt országgyűlési képviselő, testvére, Károly a mostani parlament tagja.

Tényi most elküldte nekünk az ügyészség neki írt levelét, amiből kiderül, hogy a bocskaikerti ügyben még június végén elrendelték a nyomozást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt