Költségvetési csalás miatt folyik nyomozás a bocskaikerti fogadó ügyben

politika
2018 augusztus 06., 10:32
comments 107

Annak idején mi is megírtuk, hogy a Hír TV Célpont című műsora oknyomozó riportban mutatta be azt a Debrecen melletti Bocskaikertben álló falusi vendégházat, ahol a szomszédok beszámolója szerint nem fizetővendégek laknak, hanem Szőllős Sándor polgámester sógornője.

Mint most kiderült, az adást, illetve az azt ismertető cikkeket látva Tényi István, a magyar közélet legismertebb feljelentője feljelentést tett a Debreceni Járási Ügyészségen.

Tényi azért tett feljelentést még idén májusban, mert bár a település a 34,5 millió forintos pályázati összeget vendégházépítésre kapta, az elkészült épületben vendéget senki sem látott, a polgármester sógornője viszont a helyiek szerint életvitelszerűen ott élt.

Nem az első ilyen eset kerül nyilvánosságra: elsőként a 444 írta meg Mondok József izsáki polgármester történetét, aki uniós pénzből építtetett egy vadászpanziót, és aztán beköltözött. 35 millió forintot kell visszafizetnie és vádat emelt ellene az ügyészség is.

Nemrég pedig a szintén fideszes Becsó Zsoltról derült ki, hogy a saját vendégházában lakik, amelyre testvérével közös cége nyert 34 millió forintos uniós támogatást. Becsó Zsolt az előző ciklusban volt országgyűlési képviselő, testvére, Károly a mostani parlament tagja.

Tényi most elküldte nekünk az ügyészség neki írt levelét, amiből kiderül, hogy a bocskaikerti ügyben még június végén elrendelték a nyomozást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.