A polgármester sógornője lakja az uniós pénzből épült vendégházat

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A Hír TV bukkant rá arra a Debrecen melletti, bocskaikerti vendégházra, aminek felépítésére 2015-ben 34,5 millió forint uniós forrást nyert el a település, de amit a jelek szerint ma már inkább a polgármester sógora használ. 

Az egyik szomszéd a riportban elmondja, hogy nem vendégek lakják a házat, hanem minden nap ugyanaz a nő megy el reggel, és jön haza. Köszön is, ahogy az jó szomszédokhoz illik. 

A Hajdú-Bihar megyei település a „falusi turizmus erősítésére” kapta a támogatást, de úgy látszik, ez a terv nem jött be, úgyhogy más úton hasznosították az épületet. 

A riport talán legjobb része a néni, aki megerősíti, hogy a polgármester sógornője lakik a házban, de őt nem zavarja a dolog:

„Én Sanyiról semmit nem mondok, mert az egy fasza gyerek.”

Sanyi, azaz Szőllős Sándor polgármester szerint nem igaz, hogy nincsenek vendégek, és a sógornő valójában csak gondnoki (!) feladatokat lát el. 

Nem az első ilyen eset kerül nyilvánosságra: elsőként a 444 írta meg Mondok József izsáki polgármester történetét, aki uniós pénzből építtetett egy vadászpanziót, és aztán beköltözött. 35 millió forintot kell visszafizetnie és vádat emelt ellene az ügyészség is. (Hír TV)