Vádat emelt az ügyészség Izsák fideszes polgármestere ellen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Idén januárban országos botrány kerekedett Mondok József, Izsák fideszes polgármestere körül, miután a 444 megírta, hogy 35 millió forintos EU-s támogatásból a saját cégével építtetett egy vadászpanziót, amibe aztán ő maga költözött be.

Cikkünk után az Államkincstár is vizsgálni kezdte az ügyet, majd úgy döntöttek, visszakérik a támogatást.

A kincstáron kívül azonban a NAV és az ügyészség is szaglászni kezdett, és az RTL Híradója szerint az ügyészség most

vádat is emelt Mondok és két társa ellen költségvetési csalás, közokirat-hamisítás ás hamis magánokirat felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a polgármester az egyik izsáki közalkalmazottat egy éven át nem a helyi múzeumban, hanem a saját vadászházában alkalmazta. Mondokra felfüggesztett börtönbüntetést kértek.

Az RTL teljes riportját ide kattintva lehet megnézni.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.