Vádat emelt az ügyészség Izsák fideszes polgármestere ellen

politika
2017 november 29., 17:30

Idén januárban országos botrány kerekedett Mondok József, Izsák fideszes polgármestere körül, miután a 444 megírta, hogy 35 millió forintos EU-s támogatásból a saját cégével építtetett egy vadászpanziót, amibe aztán ő maga költözött be.

Cikkünk után az Államkincstár is vizsgálni kezdte az ügyet, majd úgy döntöttek, visszakérik a támogatást.

A kincstáron kívül azonban a NAV és az ügyészség is szaglászni kezdett, és az RTL Híradója szerint az ügyészség most

vádat is emelt Mondok és két társa ellen költségvetési csalás, közokirat-hamisítás ás hamis magánokirat felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a polgármester az egyik izsáki közalkalmazottat egy éven át nem a helyi múzeumban, hanem a saját vadászházában alkalmazta. Mondokra felfüggesztett börtönbüntetést kértek.

Az RTL teljes riportját ide kattintva lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.