Vádat emelt az ügyészség Izsák fideszes polgármestere ellen

politika
2017 november 29., 17:30

Idén januárban országos botrány kerekedett Mondok József, Izsák fideszes polgármestere körül, miután a 444 megírta, hogy 35 millió forintos EU-s támogatásból a saját cégével építtetett egy vadászpanziót, amibe aztán ő maga költözött be.

Cikkünk után az Államkincstár is vizsgálni kezdte az ügyet, majd úgy döntöttek, visszakérik a támogatást.

A kincstáron kívül azonban a NAV és az ügyészség is szaglászni kezdett, és az RTL Híradója szerint az ügyészség most

vádat is emelt Mondok és két társa ellen költségvetési csalás, közokirat-hamisítás ás hamis magánokirat felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a polgármester az egyik izsáki közalkalmazottat egy éven át nem a helyi múzeumban, hanem a saját vadászházában alkalmazta. Mondokra felfüggesztett börtönbüntetést kértek.

Az RTL teljes riportját ide kattintva lehet megnézni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.