A Duna melegedése miatt csökken Paks áramtermelése

gazdaság
2018 augusztus 07., 13:33
comments 241

A nagy hőségben megemelkedett a Duna hőmérséklete, ami miatt a paksi atomerőmű által termelt villamosenergia mennyisége csökken, írja a Portfolio.hu az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közleményére hivatkozva. Mivel blokkok frissvíz-hűtésűek, a Duna melegedésével a blokkok termikus hatásfoka romlik, közölték. A cég tájékoztatása szerint a "Paksi Atomerőmű a kánikula ellenére biztonságosan üzemel, a Duna melegedésével kapcsolatban nem merült fel a blokkok leállításának szükségessége."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.