A sok turista miatt szigorítják a szabályokat Amszterdam központjában

turizmus
2018 augusztus 07., 18:04
comments 81

Szigorúbb szabályokat vezetnek be Amszterdam központjában a sok helyi lakost zavaró óriási turistaáradat miatt, például lényegesen egyszerűbb lesz a szemetelésen, illetve közterületi alkoholfogyasztáson vagy vizelésen kapott személyek megbírságolása – jelentette be a városvezetés.

A város új polgármestere, Femke Halsema közölte: folyamatosan monitorozni fogják a látogatók számát, és ha bizonyos körzetek túlzsúfolttá válnak, akkor ott lehetővé válik majd egyes utcák lezárása. A különösen forgalmas részeken bevezetnek egyfajta „takarítási szünetet”, ami alatt kizárják onnan a turistákat, hogy rendbe tehessék az utcákat.

Emellett olyan terminálokkal látják el a közterület-felügyelőket, amikkel a helyszínen azonnal megbírságolhatják a szabályokat megsértő személyeket. Közterületi alkoholfogyasztásért 95 eurós, nyilvános vizelésért, rendzavarásért vagy szemetelésért pedig 140 eurós pénzbüntetést fognak kiszabni.

Halsema azt mondta, mindent meg fog tenni, hogy meggyőzze az illetékes hatóságokat a vörös lámpás negyedben és a látogatók körében népszerű többi kerületben járőröző rendőrök számának növeléséről.

Arre Zuurmond városi ombudsman, aki korábban „törvények nélküli dzsungelként” írta le Amszterdam turisták sújtotta központját, fontos első lépésként üdvözölte az intézkedést.

A kb. 800 ezres lakosságú Amszterdam becslések szerint idén 18 millió látogatót fogad. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.