Hosszú Katinkának nem sikerült érmet szereznie 100 méter háton

sport
2018 augusztus 07., 16:53
comments 73

Hosszú Katinka negyedik, Burián Katalin hetedik lett 100 méter háton a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. A szám olimpiai bajnoka 59.64 másodperces idővel ért célba, míg a kimondottan a 200 méter hátra készülő Burián 1:00.05-ös idővel érintette a falat.

Hosszú Katinka a riói olimpián, miután megnyerte a 200 méter vegyes döntőjét.
photo_camera Hosszú Katinka a riói olimpián, miután megnyerte a 200 méter vegyes döntőjét. Fotó: Richard Heathcote/Getty Images

A fináléba Hosszú a 2., míg Burián – egyéni csúccsal – a 7. idővel jutott be. A döntőben az első hossz egyiküknek sem sikerült kiemelkedően, a fordulásnál egyértelműnek tűnt, hogy Hosszúnak a győzelemre nincs esélye, sőt az éremszerzésre sem sok. A háromszoros olimpiai bajnok aztán a hajrában nagy csatában volt a 3. helyért, de az olasz Carlotta Zofkova 3 századdal előbb ért célba.

Burián a hétfői egyéni rekordjától négy századdal elmaradva lett hetedik. Azt mondta: „Kicsit izgultam, de az úszás most jó volt. Sajnos azonban a fordulót nagyon elrontottam, és ez hiányzott az egy percen belüli időhöz.” (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.