Minden eddiginél több kérdőjellel indul a hét végén a Premier League

futball
2018 augusztus 07., 19:27

Minden évben megtippeltük eddig (2015, 2016, 2017), idén sem lesz ez másképp. A vérfrissítésen átesett szerkesztőség ezúttal sem bízza a véletlenre és megkísérli megválaszolni az előttünk álló angol labdarúgószezon legérdekesebb és legfontosabb kérdéseit. Amelyik bejön, azt csúnyán az olvasósereg orra alá fogjuk dörgölni, ami meg nem, azzal rendesen ki fogjuk figurázni a megtippelőjét - csakúgy, mint eddig mindig (itt, itt és itt).

Ki ül fel a #besztlíg trónjára?

king_aranarth: Címvédés lesz, nem is kérdés! A City jóval a riválisok előtt jár és ha nem is dönt újabb rekordokat, megint simán nyeri a #besztlíget.

Peterborough: Ez már tényleg a Liverpool éve lesz, meglássátok! Ellenkező esetben megkérem a ‘Pool-érzelmű drukkereket, hogy ne rajtam verjék el a port.

Stanley: Nagy a kísértés, hogy az ember betippelje a Liverpool csapatát, de maradok a Manchester Citynél. Igaz, hogy 10 éve nem volt címvédés, de ha De Bruyne végig egészséges tud maradni, akkor behúzzák a manchesteriek. Ugyanakkor hosszú idő után szoros véghajrát várok, ahol a Liverpool fog tapadni Guardiola csapatára egészen az utolsó körökig.

Szerzőink szerint sima címvédés várható a 2018/19-es Premier League-idényben.
photo_camera Szerzőink szerint sima címvédés várható a 2018/19-es Premier League-idényben. Fotó: OLI SCARFF/AFP

psychocska: City. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, minimum két szintet kéne visszaesniük, ehhez képest én azt se zárom ki, hogy még jobbak lesznek.

Bento Luccio: Olyan jó lenne szembemenni a mainstreammel, és lazán beejteni egy Arsenalt, vagy egy Spurst, de csak felesleges hipszterkedés lenne. Ez a City erősebb, mint tavaly volt, és ez nem csak Mahrez érdeme. Mendy, a cápa újra bevethető - Fabian Delph arcán csordogáló könnycsepp vagyok -, Laporte is többet fog játszani, illetve a tinicsillag Fodentől is szintlépést várok. Meglesz az ismétlés, bajnok lesz a City.

LB: Nem látok más lehetőséget, ebből címvédés lesz. Egyik rivális sem erősített úgy, hogy a City megszorongatásán és egy BL-hely megszerzésén kívül más célja lehessen.

Mark29: Annyira egyértelműnek tűnik a címvédés, hogy csakazértse! A Manchester City nagyon erős, de legyen mégis inkább a Liverpool a befutó.

Svit-kona: Ha az elmúlt négy szezon forgatókönyvét nézzük, elég hullámzó a Chelsea teljesítménye. Megnyeri a bajnokságot, aztán nem jut a legjobb négy közé, aztán megint megnyeri, majd megint nincs a top négy között. Ha most megint a tabella élén végeznének, annak elképesztően örülnék, ám most egyáltalán nem érzem, hogy ez sikerülhet. Sőt, jelenleg úgy gondolom, még a négy közé is nehezen fogja beverekedni magát a csapat. Ellenben a Manchester City nagyon meggyőző, szerintem sima címvédés lesz.

Peet: A riválisok megköszönhetik a Chelsea-nek, hogy lecsapták Jorginhót a Manchester City kezéről, mert vele fájdalmasan sima lett volna Guardioláék menetelése. Na nem mintha így is bármi is fenyegetné a címvédést. A Liverpool hiába erősített jól, maximum az egymás elleni meccseken tudják majd megszorongatni a manchesterieket.

Definitely Maybe: Eddig mindig a Cityt írtam, egyszer már be is jött.

newsee: ManCity - Liverpool versenyfutást várok a bajnoki címért, a Vörösök legalább a 30. fordulóig pariban lesznek a címvédővel, de a végét a manchesteriek bírják majd jobban, így Guardiola beszákolja a második #besztlíg-aranyát.

Lac: City lesz ez ismét, sajnos, bár a Liverpool talán ezúttal jobban meg tudja szorítani Pepiéket és 10 ponton belül marad a végén.

Mely csapatok végeznek még európai kupa-indulást érő helyen, hogy aztán szokás szerint beégjenek a következő szezonban?

king_aranarth: A BL-be a ‘Pool, a Spurs és az Arsenal kvalifikál majd: Sarri a bajnokságban besül, de a Chelsea végül ötödikként zár. Mourinho megégeti magát, és hiába áldozza be a bajnoki hajrát a BL-ért.

Peterborough: Liverpool és City szinte biztos, Sarri is behozza a Chelsea-t, Mou miatt a MU leszerepel, a két észak-londoni versenyfutásában pedig most inkább az Arsenal mellett tenném le a voksomat. A Spurs és az Everton mellett valamelyik újonc fog az EL-be menni, méghozzá a Fulham!

Stanley: A bajnok Manchester City mögött, a Liverpool, a Manchester United és a Chelsea végez. A Spurs ötödik helyen végez és megindul a szétszéledés, az Arsenal számára pedig a 6. hely lesz az új 4., csak Emery ezt már nem tudja majd eladni a vezetőségnek.

Mo Szalah ezúttal is simán a BL-be repíti majd a Liverpoolt.
photo_camera Mo Szalah ezúttal is simán a BL-be repíti majd a Liverpoolt. Fotó: Andrew Surma/NurPhoto

psychocska: Megint hatalmas cripple fight lesz a City mögött, amit a Pool nyer majd a Spurs, Chelsea, Arsenal, United négyes előtt.

Bento Luccio: Guardiola City-je mögött nem lesz akkora légüres tér, mint az előző szezonban, sőt a ‘Pool-Spurs páros még képes lesz elhinni áprilisban, hogy “na, majd idén”. Az Ágyúsok visszaszerzik négy kínkeserves, rengeteg vakarózással telített szezon után a jól megérdemelt negyedik helyüket. Ötödik a Chelsea, hatodik a meglepetés Crystal Palace lesz.

LB: A két legbiztosabb a City és a ‘Pool. Ezen kívül szerintem Sarri és Emery is a négybe vezeti csapatát. Mourinho kiismerhető lesz és csapata csak szenvedni fog, míg a Spurs-ön meglátszik majd hogy érdemi erősítés nélkül nem nagyon lehet labdába rúgni, ha a a csapat évről évre túl akar teljesíteni.

Mark29: A Pool mellett ott lesz a Manchester City és Chelsea is a BL-ben, de José is berinyálja a Manchester Unitedet a legrangosabb európai kupába. A Spurs pedig lemarad.

Svit-kona: A Manchester City csapatát, a Liverpool, a Manchester United és a Chelsea követi. A top négy mögött pedig a Tottenham és Arsenal végez majd.

Peet: A Manchester City bajnokként egyértelműen BL-induló lesz, őket pedig a Liverpool követi majd. Sarrinak a kerete egyelőre messze nem alkalmas arra, hogy bajnoki címért küzdjenek, de leoktatja majd annyira a játékát, hogy a dobogó meglegyen a végén. A negyedik helyért a Manchester United, az Arsenal és a Tottenham küzdhet meg, és orrhosszal Pochettinóék megelőzik majd az észak-londoni riválist, Mourinho meg főhet a levében, ha még egyáltalán ő lesz a United edzője a szezon végén.

Definitely Maybe: City, United, Liverpool, Chelsea lesz a top 4.

newsee: A ManCity, Liverpool, Spurs, Arsenal négyes nyomulhat a BL-ben.

Lac: Ahogy már írtam a Manchester City mögött a második helyen a Liverpool végez majd, a Chelsea az EL-terheléssel együtt pedig a Tottenham mögötti negyedik helyet kaparintja majd meg. Az ötödikre befut Emery, a United pedig a gyenge kezdés után erős visszaesést bemutatva megragad a hatodik helyen.

Melyik három csapat zuhan vissza a Purgatóriumba?

king_aranarth: A Southampton zuhanórepülése folytatódik, márpedig a tavalyi 17. hely alatt csak kiesni lehet. A Huddersfield “a második év mindig nehezebb” sztereotípiára erősít rá (a Brighton legnagyobb örömére és szerencséjére), míg a Cardiff elmondhatja majd, hogy egy évig a #besztlíg tagja volt és még a MU-t is lenyomták egyszer.

Vissza a feladóhoz.
photo_camera Vissza a feladóhoz. Fotó: GEOFF CADDICK/AFP

Peterborough: Watford, Huddersfield Town és Cardiff City. Na jó, ez inkább kívánság, mintsem jóslat.

Stanley: A tavalyi két újonc közül a Brighton és Huddersfield ezúttal már búcsúzik és a Cardiff Citynél sem látom, hogy mi indokolná az esetleges bennmaradást.

psychocska: Brighton, Cardiff és egy bold: Bournemouth.

Bento Luccio: Huddersfield, Bournemouth, és a legfeljebb 3 győzelemmel - ahogy a tapasztalt kolléga is írja, egy a United ellen - záró Cardiff. A Burnley, és a Wolves - aka. "Portugál B válogatott" - az utolsó fordulóban megmenekül.

LB: Én a Huddersfield és a Brighton kiesésére tippelnék, még úgy is, hogy Hughton csapata nem erősített rosszul. A Cardiffot nem írnám le, helyettük szerintem a Palace-nak és a Bournemouth-nak lehetnek gondjaik a bentmaradással. Kettejük közül előbbit tippelném kiesőnek.

Mark29: A Cardiff, Watford, Huddersfield trió elég reálisan hangzik, de a Watford meg fogja úszni, és helyettük a valamelyik déli bástya, a Brighton, vagy a Southampton bukik el.

Svit-kona: Cardiff, Huddersfield, Fulham.

Peet: Az újoncok közül egyedül a Cardiff City nem tudott jelentősen erősíteni a keretén, így ők valószínűleg a következő szezont már ismét eggyel lentebb kezdik meg. Hozzájuk pedig a Watford és a Brighton csatlakozhat.

Definitely Maybe: Eredeti módon én is a Cardiff, a Huddersfield kettőst írom, és legyen mondjuk a Newcastle, az még talán nem volt. A Brightont meg érthető okokból nem merem beírni.

newsee: A Cardiff, Brighton, Huddersfield triótól búcsúzunk.

Lac: A Cardiff kézenfekvő, a PL olyan messze van a jó öreg Neil Warnock szintjétől (ami miatt most nekünk is majd új grafika kell a Purgatórium rovatához), mint ide, khm, Lacháza. Mellettük a Huddersfield mindenképp ott lesz, és sajnos nekem is a Bournemouth-t kell mondanom.

Melyik két angol csapat jut a legmesszebb a Bajnokok Ligája és az Európa Liga küzdelmeiben?

king_aranarth: Idén angol dominancia lesz! A két manchesteri csapat egymás ellen elődöntőzik (a City nehéz ágon is magabiztosan, a United kedvezőbb sorsolásának hála jut a négybe), de míg Pep később a kupát is felemeli, addig Mourinho megint a bírókat szidja. Sarri EL-meneteléssel és győzelemmel kárpótolja a szurkolókat. A döntőben az Arsenalt győzik le.

Özil és Fabregas egy héttel ezelőtt Dublinban - az EL-döntőben ismét találkoznak jövőre?
photo_camera Özil és Fabregas egy héttel ezelőtt Dublinban - az EL-döntőben ismét találkoznak jövőre? Fotó: Andrew Surma/NurPhoto

Peterborough: A City-n kívül az összes csapat leszerepel a BL-ben (még olyan is lesz, aki a csoportban ragad), de ők egészen az elődöntőig is elmennek, ahol alulmaradnak egy katalán csapat ellen.

Az EL-ben Chelsea-Arsenal döntőt rendeznek majd.

Stanley: A Manchester City eljut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, de ott, ha nüanszokkal is, de elbuknak. Az Arsenal elmegy az elődöntőig az EL-ben, hiszen már a szezon közepétől látják, hogy nincs esély a bajnokságban megcsípni a negyedik helyett.

psychocska: A City idén elkerüli a Poolt és megy a döntőbe és mivel Emerynek hazai pálya az EL, ők is besasszéznak a fináléba.

Bento Luccio: Mourinho már ősszel félredobja a bajnokságot, ezek után a Double Deckerrel egészen a BL-elődöntőig gurulnak. Emery=Európa Liga győzelem. Nincs mit részletezni.

LB: Ha angol győztese nem is lesz mindkét nemzetközi kupának, a City és a United a BL-ben, a Chelsea és az Arsenal az EL-ben jut majd sokáig. A felsorolt négy csapat közül kettőt mindenképp döntőbe várok és ott meg - mint tudjuk - bármi megtörténhet.

Mark29: A Manchester City-t a legjobb négybe várom a BL-ben, a többiek viszont nem nyújtanak értékelhető teljesítményt.

Svit-kona: A BL-ben a Manchester City fog a legtovább menetelni, míg az Európa Ligában az Arsenal.

Peet: A Manchester City ott lesz a BL-elődöntőben, míg a Liverpool a nyolc között búcsúzik majd. Az Európa Ligában az Arsenal ott lesz a négy között, Sarri pedig jó olasz módjára inkább spórolni fog, és már a tizenhat között búcsúznak majd.

Definitely Maybe: Mourinho a BL-ben befűzi az oktatófilmet - egészen az elődöntőig, ahol egy outsider végez vele. De ez így is jobb, mint a City, ahol Pep megint nem jut túl a nyolcon. Az EL-ben senki sem fog vitézkedni, mert hétvégén mindig bajnoki.

newsee: A BL-ben mindenki megéli a tavaszt, a Manchester City és a Liverpool legalább a legjobb 8-ig jut, egy közülük elődöntőzik is majd. Az Európa Ligában az Arsenal menetelését jövendölöm.

Lac: Sarri ráfekszik az EL-re tavasszal miután ősszel a B-csapat simán továbbmegy a csoportból. Egy döntő bőven kinéz a londoni kékeknek. A BL-ben a City végre a csúcsra ér, miután Pep egy igazi barcelonai éveket idéző alázással oktatja ki a Real Madridot a döntőben.

Min, vagy kin fogunk a legnagyobbat röhögni?

king_aranarth: Ez sajnos kézenfekvő és szánalomba csapó: Mourinho sértődött, hisztis, nagyképű nyilatkozatain. Még SAF és Wenger is kap majd tőle, nemhogy a bírói kar, a szövetség meg a buszparkolót üzemeltető ellenfelek. Csapatként a szenvedő WHU-n.

Peterborough: Szegény West Ham hiába vert el 100 milliót, így is a kiesés ellen fognak kaparni, és legalább háromszor cserélnek majd menedzsert. Jah, és Warnockra is megéri majd odafigyelni!

Durcás vénember lesz a nevetség tárgya.
photo_camera Durcás vénember lesz a nevetség tárgya. Fotó: ProSportsImages/DPPI

Stanley: A saját tippjeinken. Egyébként pedig José Mourinho szánalmas vergődései és a Burnley nagyon látványos visszaesése lesz a legerősebb idén.

psychocska: Én inkább sírni, de mindenki más József csodálatos harmadik szezonján fog mulatozni.

Bento Luccio: Pellegrini bukása még nem a poén kategóriába fog tartozni. Viszont az, hogy ezután a West Ham vezetősége a kiesés elkerülése érdekében ismét David Moyes-hoz fordul majd segítségért, az maga lesz a torta, plusz a hab és még a cukrozott meggy is ennek tetején. Meg a marcipán figura is.

Moyes, a megmentő.
photo_camera Moyes, a megmentő. Fotó: Bento Luccio (saját)

+1: December 22. Chelsea - Leicester City, azaz Sarri vs. Puel: nyilatkozat-orgia in inglis!

Peet: Tényleg van, aki nem az öreg José vergődésein mulat a legjobban?!

LB: A Tottenham-vezetőség naivitásán. Én nem látom ezt a keretet elég minőséginek és elég mélynek ahhoz, hogy a legjobb négyben végezzen, sőt egy jó Everton, Leicester, vagy esetleg valamely okosan költekező újonc bele is rondíthat a Big Six állóvizébe a Spurs kárára.

Mark29: Valószínűleg ennek a posztnak a tartalmán.

Svit-kona: Én egy újabb csodás Lineker-fogadalmat nagyon tudnék díjazni.

Definitely Maybe: A Seagulls blogon.

newsee: José már a bajnokság előtt megkezdte azt, amire egész évben számíthatunk tőle. Szórakoztató lesz.

Lac: Josén, aki kottára ugyanúgy olvad majd le, mint három éve Londonban, és a november 24-i Crystal Palace elleni hazai 0-2 után duzzogva távozik majd.

Ki lesz a következő célpontja a barszareálnak, avagy ki lesz Az Év Játékosa?

king_aranarth: Kevin de Bruyne megállíthatatlan.

Peterborough: A célpont Ngolyó Kanté lesz, az év játékosa pedig Szalah.

Stanley: Az év játékosa díj Szalah és De Bruyne között dől el. Viszont mivel mostanában a vesztesek kapnak minden díjat, ezért Szalah újrázik, de a csapat csak a második helyen végez a bajnokságban Pepék mögött.

Minden díjat a vesztesek kapnak?
photo_camera Minden díjat a vesztesek kapnak? Fotó: PAUL ELLIS/AFP

psychocska: Idén berántja De Bruyne.

Bento Luccio: Harry Kane.

LB: Az Év Játékosa a sokat bírált Paul Pogba lesz. De Bruyne és Szalah is visszavesz a tempóból és bár Pogba csapatával nem előzi meg a fent említett kettőst,egyéni teljesítményével kiérdemli az szezonvégi elismerést.

Mark29: Harry Kane haladhat a megkezdett úton, hogy aztán a pályafutása végén akár megdönthesse Alan Shearer gólrekordját is.

Svit-kona: Nagyon sokat gondolkodtam rajta, kit is írjak, mert jó pár név kavarog a fejemben, de most valamiért azt érzem, valaki olyan lesz, akire egyikünk sem gondolt.

Peet: Ismét Kevin De Bruyne lesz a szezon legjobbja, de az év játékosa díjat majd valamelyik gólvágó húzza majd be.

Definitely Maybe: A Barca majd Pepet akarja vissza a 114 pontos szezon után, a szezon játékosa pedig a Community Shield alapján Bernardo Silva lesz. Márpedig mindenki tudja, hogy az az igazi értékmérő.

newsee: Szalah újra zseni szezont fut majd, nála landol a díj.

Lac: Nálam is Szalah az ember, elképesztő és megállíthatatlan marad, csakúgy, mint tavaly volt. Jövőre ilyenkor már Barcelonában kergeti majd a pöttyöst, miután Leo végre leül az adócsalás miatt megöregedése miatt kell már a vérfrissítés.

Ki lesz az Év Edzője?

king_aranarth: Szívesen tippelnék Jokanovicsra, de a Fulham tavaszra jó eséllyel elfogy majd. Mindegy, akkor is Jokanovics.

Peterborough: Klopp.

Stanley: Klopp kapja, mert a Liverpool erőn felül lesz képes teljesíteni és a németnek is akarnak adni egy kupát, hogy ne menjen el végleg a kedve a Premier League világától.

psychocska: Mondanám én is Kloppot, de ha a City hasonlóan domináns lesz, mint idén, nem lehet másnak adni. Pep.

Bento Luccio: A rutinos Bagoly megmutatja a Sasoknak, hogyan repüljenek az Európa Liga-főtábláig. Roy Hodgson. (Élmény lesz a Palace-os tippjeimet visszanézni jövő májusban...)

LB: Szerintem Big Sam, aki még ősszel átveszi valamelyik kiesés ellen küzdő csapat kispadját és a felsőházba vezeti őket. Viccet félretéve, Klopp behúzza.

Mark29: Nuno Espirito Santo, aki a TOP 10-be viszi a Wolverhamptont.

Svit-kona: Guardiola.

Az Év Edzője lehet.
photo_camera Az Év Edzője lehet. Fotó: GLYN KIRK/AFP

Peet: A címvédés mellé ez a cím is jár majd Guardiolának.

Definitely Maybe: Tavaly talán itt jövendöltem be Pellegrinot meglepetésnek, úgyhogy most legyen Pellegrini… Én Jokanovicsnak is szurkolok, akinek kijárt már a PL-lehetőség - figyeljétek, ahogyan novemberben szégyenszemre távozik.

newsee: Jürgen Klopp.

Lac: Kloppnak felesleges lesz ezt odaadni, ha megint második lesz, Pep győzelme túl nagy papírforma, úgyhogy legyen Jokanovics, aki a 7. helyre hozza be év végén a Fulhamet.

Melyik fiatalra mondhatja el majd Wenger egy interjúban, hogy őt már 9 évesen kinézte magának, avagy ki lesz Az Év Fiatal Játékosa?

king_aranarth: Oliver Skipp. Bár most még az is kérdéses, hogy a felnőtt keretbe bekerül, szezon közben rádöbben a világ, hogy miért nem igazolt a Spurs (na jó, ez lehet hogy a következő szezon zenéje, de Pochettino bátor, Skipp pedig fantasztikus).

Peterborough: Ryan Sessegnon. A szezon után egymást tapossa majd a top6 az aláírásáért.

Stanley: Sessegnon bőven ígéretes teljesítményt nyújt majd az élvonalban is, de Andreas Pereira is beharcolja magát a Manchester United kezdőjébe, ha nem adják kölcsönbe még augusztusban.

A PL legújabb fiaital sztárja a fulhames Ryan Sessegnon lehet.
photo_camera A PL legújabb fiaital sztárja a fulhames Ryan Sessegnon lehet. Fotó: IAN KINGTON/AFP

psychocska: Keita.

Bento Luccio: Naby Keita +1.

LB: A leicesteri James Maddison.

Mark29: Ryan Sessegnon lesz az idei nagy durranás.

Peet: Ha megkapják a lehetőséget, akkor Callum Hudson-Odoi és Matteo Guendouzi nevét is elkezdhetik majd megjegyezni a szurkolók.

Definitely Maybe: Valakinek csak bejön az élet már idén a Foden, Claudio Gomes, Brahim trióból...

newsee: Sessegnontól én is sokat várok, szerintem hamar berobban a PL-be, és tartósan képes lesz kiemelkedő teljesítményt nyújtani a bajnokság üde színfoltjaként szereplő Fulhamben.

Lac: Sarri tudja, hogyan lehet igazán jó kis wingereket kinevelni, úgyhogy ha Hazard távozik augusztus végéig, nem vesz új embert, hanem Callum Hudson-Odoinak adja majd meg a lehetőséget. Rajta kívül idén is Leroy Sané és Ryan Sessegnon lesz csapata húzóembere - Foden most még nem kap elég lehetőséget egy ilyen trófeához.

Ki nyeri a világ legpatinásabb kupasorozatát (aka. FA-kupa)? Megvédi-e Pep a címét a Mikiegér-kupában?

Peterborough: A mikiegér-kupát egy másodosztályú csapat viszi, az FA-kupát meg Pep.

king_aranarth: Az FA-kupa az Arsenalé lesz, és végre a Spurs-vitrin sem marad üres.

"Nézd, itt pont elfér egy kupa..."
photo_camera "Nézd, itt pont elfér egy kupa..." Fotó: Joan Valls/NurPhoto

Stanley: Mourinho most már megnyeri az FA-kupát és büszkén veri majd a mellét a szezon utolsó hazai trófeájának kiosztásakor. A Ligakupában végre befut egy igazi meglepetéscsapat, a Tottenham Hotspur aranygenerációja 11 év után újra hazavisz egy trófeát. Ezúttal is a Ligakupát.

psychocska: Csak kéne már valami értelmezhető trófea az aranycsapatnak, Spurs.

Bento Luccio: Ötletem sincs, de érzem, hogy a Brighton relatív keretmélysége valamelyik sorozat döntőjét eredményezi majd. Vagy őskáoszt.

LB: A ‘Pool tavaly bizonyította, hogy az egyenes kieséses szakaszban nem muzsikál rosszul, ez egy FA-kupa győzelemre lesz elég. Sarri pedig behúzza a Ligakupát.

Mark29: A Chelsea behúzza, de nem simán. A döntőben különösen nehéz dolguk lesz. Főleg Sarrinak, aki nem cigizhet majd a Wembley kispadjain

Svit-kona: Az FA-kupát a Liverpool, míg a Ligakupát a Manchester City nyeri meg.

Peet: Az FA-kupát behúzza a Liverpool, a Ligakupában pedig Emery is megszerzi az első trófeáját Angliában.

Definitely Maybe: FA-kupa City, Ligakupa United.

newsee: A Ligakupa a Spurs vitrinjébe kerül, a FA-kupában a liverpooli játékosok nyakába akasztanak aranyat.

Lac: Most már annyiszor volt nagyok által játszott döntő mindkét sorozatban, hogy idén legalább az egyikben egy kis csapat is ott lesz, és meg is nyeri majd a végén. Legyen ez a Ligakupa, ahol a Spurs leég a Brentford vagy a Leeds United ellen. Az FA-kupában Emery vigasztalódik.

Bold predictions - avagy mi a legvakmerőbb jóslatod a szezonra?

Peterborough: Nem tudom ez még a vakmerő kategória-e, de a Manchester United annyira pocsékul kezd, hogy novemberre már nem Mourinho lesz a menedzserük.

king_aranarth: A Burnley az utolsó előtti fordulóban biztosítja be a bentmaradását. Ja, és

Mo Szalah 20 gólig sem jut a bajnokságban.

Stanley: A felszopott csapatok (Fulham, Crystal Palace, West Ham United, Wolverhampton Wanderers) újra a középmezőnyben vagy lentebb unatkoztatják majd a népeket és egyik sem tud igazán kiemelkedni közülük. Így az Everton Trophy (értsd: 7. hely) újra a liverpooliak birtokába kerül.

psychocska: Mourinhot nem rúgják ki a szezon vége előtt.

Bento Luccio: Habár a United félelmetesen szar bajnoki futást tudhat majd magáénak, amivel csak a 8. helyre lesznek elegendőek, José (vagy az utód) mégis kiemelhet majd egy pozitívumot az év végi értékelés során: Lukaku megtöri az átkot, és mindegyik top 5-ös csapat ellen betalál bajnokin - á la Jamie Vardy.

Megtöri végre az átkot?
photo_camera Megtöri végre az átkot? Fotó: Kieran Galvin/NurPhoto

Mark29: Az újoncok közül a Wolves és a Fulham is TOP 10-es lesz.

Svit-kona: Harry Kane ebben a szezonban is élen jár majd a gólgyártásban, és most először 30 gólnál többet fog szerezni a bajnokságban.

Peet: Mourinho már októberben mindenkivel össze fog veszni, de így is kihúzza majd a szezon végéig.

Definitely Maybe: Iheanacho annyi gólt szerez majd, mint Rashford és Martial egyszerre.

newsee: Az Everton előzi a Unitedet.

Lac: A Leeds FA-kupa győzelme nem elég? Oké, akkor legyen az, hogy Morata új erőre kap, és 20 gólig jut a bajnokságban.

Csütörtökön még jövünk a Bolhapiac záró részével, hogy pénteken egy preview-val pörgessük meg a dolgokat az első forduló előtt, hiszen este már a Manchester United - Leicester City találkozóval kezdetét veszi a #besztlíg! Tarts velünk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.