Rossz hír a Mészáros Lőrinc-mez szerelmeseinek: még hetekig nem lehet megvenni a 2Rule-t

gazdaság
2018 augusztus 07., 09:03

„Megmutattuk neki, hogy a magyar sport mennyire kiszolgáltatott a külföldi sportszergyártóknak”. Ennyi, itt dőlt el, hogy Mészáros Lőrinc beszáll a sportruházati bizniszbe is, legalábbis tulajdonostársa, Kővári Ágnes szerint. 

A Magyar Sportszergyártó Zrt. vezérigazgatója az Origónak adott interjút, aminek a legfontosabb üzenete az volt, hogy bántják szegény 2Rule-t, pedig ez nemzeti ügy. Két okból is. 

  1. „Azt tapasztaltam, hogy ezektől az óriásoktól Magyarország nem mindig azt kapja, amit szeretne, vagy amit megérdemelnénk.” Az óriások a multicégeket jelentik.
  2. „Magyarország őrületes mennyiségű pénzt önt a nagy külföldi gyártók kasszájába – ennek legalább egy részét érdemes volna itthon tartani.” A cégnek 70 százalékos tulajdonosa Mészáros Lőrinc érdekeltsége, az őrületes mennyiségű pénz itthon tartott része így döntően oda megy majd. 

Kővári most is megerősítette, hogy a nemzeti sportruhának csak 30 százaléka készül egyelőre itthon, az alapanyag kínai, török és olasz. Az itthoni hozzáadott érték a következő: a tervezés, technikai kivitelezés teljesen, a varrás és a szabás nagy részben. És hát „a brand építése és a csomagolás”.

Az interjúban szokás szerint nem hangoznak el nevek, nem lehet tudni, hogy ki tervezi például a mezeket, milyen varrodákkal dolgoznak, egyedül a szombathelyi Stylt nevezi meg Kővári. Öt varrodával írtak alá szerződés, köztük van egy szegedi is, ami Kővári szerint olyan csúcstechnológiás, hogy segít legyőzni majd a multikat: 

„Büszkén mondom, hogy egy szegedi varroda évek óta a legnagyobb márkáknak gyárt olyan techológiával, amely világszinten kiemelkedő. Most már a Magyar Sportmárka Zrt. is szerződött velük, 250 varrónő segít megvalósítani az álmainkat. Olyan techológiai fejlesztés van a birtokukban, melyet a Szegedi Tudományegyetemmel közösen fejlesztettek ki, amellyel lekörözhetjük a nagy márkák techológiáit. 

A gyártásukat fejkamerával közvetítik a megrendelőknek, és minden legyártott termékről online információkat adnak a megrendelőnek. Ilyet egyetlen külföldi varrodában sem láttam.”

Nem világos, hogy a varrónők fejkamerája-e a csúcstechnológiai újítás, de lehet. 

Kővári Ágnes, a 2Rule vezérigazgatója pénteki "sajtótájékoztatóján".
photo_camera Kővári Ágnes, a 2Rule vezérigazgatója  Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kővári azt is mondta, hogy „Én csendes építkezésre gondoltam, ehhez képest most olyan dolgokkal foglalkozunk, hogy hogyan védjük meg az informatikai rendszerünket. Mezek gyártása mellett biztonságos tűzfalépítéssel és ennek nyomán rendőrségi feljelentésekkel foglalkozunk.” Miután egyetlen netes megjelenésük egy webshop, igaz, az nem működik, megfelelő informatikai rendszerrel azért érdemes lett volna kalkulálni. 

Sajnos azok, aki már alig várják, hogy vegyenek 2Rule-mezt, legyen az akár a három NBI-es csapat (Puskás Akadémia, Diósgyőr, Haladás) szurkolója vagy a magyar csomagolásra kiváncsi vásárló, még hosszú hetekig kénytelen beérni multik kínálatával. Július 21-én ugyan azt ígérte Kővári, hogy a webshop napokon belül elindul, augusztus közepén pedig megnyílik a Váci úton a boltjuk, most augusztus végére, szeptember elejére jelezte, hogy kaphatóak lesznek a Mészáros-mezek.

Kővári szerint nemcsak fociban szeretnének piacot szerezni, hanem „kosárlabdában, kézilabdában, vívásban is szeretnénk bemutatkozni”, több klubbal megállapodtak már. Öt sportszövetséggel tárgyalnak, néggyel közel a megállapodás. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.