Új szabályok a HírTV-ben: meleg helyett homoszexuális

“Eddig saját kútfőből készültek az anyagok, azt adtuk le, amit a józan ész és az élet diktált. Mostmár szerintem elég lesz az MTI vagy a Magyar Idők szövege. Kimásolják az abban leírt szöveget, és kész a Híradós anyag,” mondta egy HírTV-s dolgozó az Átlátszónak. A lap arra volt kíváncsi, hogy mi változott Nyerges Zsolték múlt szerdai hatalomátvétele óta. A hírszerkesztés "áramvonalasítása" mellett két konkrétumról számoltak be a csatorna munkatársai.

1. Meleg helyett homoszexuális

És tényleg. Egy szombati anyagban már e szerint jártak el:

Update: a szombati Híradót vezető Jáky-Szabó Gergely levében cáfolta az Átlátszó értesülését. Nem fedi a valóságot, hogy a HírTV új vezetésének utasítására használtam a "homoszexuális" kifejezést a "meleg" helyett, írja. Jáky-Szabó kijelentette: "az elmúlt három évben, tehát a vezetőségváltás előtt is mindannyiszor, és a most bemutatott felvételen is önszántamból használtam ezt a kifejezést. Sem a vezetőségváltás óta, se pedig az azt megelőző 3 évben egyszer sem érkezett utasítás arra nézvést, hogy ki melyik kifejezést használja ebben a témában, így szerkesztő és műsorvezető kollégáim is mind saját maguk dönthettek erről."

Jáky-Szabó Gergely amúgy Nyerges Zsolt érkezésének napján felmondott. 

2. Polgári outfit

A legfontosabb szabály, ami jó érzékkel az év legmelegebb hetén hozott meg az új vezetés: 

szerdától ujjatlan blúz nem megengedett és a térd feletti rövidnadrág és szoknya is kerülendő. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.