Kovács Béla: Nem kémkedtem, csak lobbiztam

A Magyar Időknek adott interjút a kémkedéssel vádolt Kovács Béla. Azt mondta az ellene folyó ügy nyomozati iratai között semmi nincs, ami bizonyítaná, hogy kémkedett, maximum csak a lobbizást lehet rábizonyítani, az viszont nem tilos. Többet azonban nem árult el, az ügye és az abban felmerülő információk jelentős része ugyanis titkos. Elmondása szerint, Kovács kérte a titkosítás feloldását, hiszen neki nincs rejtegetnivalója, és nyíltan szeretne beszélni az ügyről, de a titkosítást nem oldották fel az illetékes hatóságok.

Kovács szerint a biológiai apja az Index évekkel ezelőtti leleplező cikkében foglaltakkal ellentétben nem orosz katona volt, aki megerőszakolta az anyját, hanem egy magyar, de erről nem akart beszélni. Azt mondta, anyját három magyar ütötte le és erőszakolta meg.

Tagadta, hogy orosz felesége KGB-ügynök lenne, sőt szerinte a titkosszolgálat sikertelenül próbálta együttműködésre bírni a nőt, még szovjet állampolgárságát is elvették, azt csak 1990-ben kapta vissza. Az Indexnek Kovács nevelőapja beszélt a politikus feleségének orosz titkosszolgálati kapcsolatairól, de a nevelőapa 2016-ban meghalt, így a bíróság már nem tudja meghallgatni.

Kovács arról is beszélt, hogy nem akar többé a politikával foglalkozni, kilépett a Jobbikból is, ha vége az ellene folyó eljárásnak, az ázsiai üzleti életben próbálná ki magát, ahol állítása szerint több régi moszkvai ismerőse is segíti majd. (Magyar Idők)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.