Kovács Béla: Nem kémkedtem, csak lobbiztam

POLITIKA
2018 augusztus 8., 4:35
comments 26

A Magyar Időknek adott interjút a kémkedéssel vádolt Kovács Béla. Azt mondta az ellene folyó ügy nyomozati iratai között semmi nincs, ami bizonyítaná, hogy kémkedett, maximum csak a lobbizást lehet rábizonyítani, az viszont nem tilos. Többet azonban nem árult el, az ügye és az abban felmerülő információk jelentős része ugyanis titkos. Elmondása szerint, Kovács kérte a titkosítás feloldását, hiszen neki nincs rejtegetnivalója, és nyíltan szeretne beszélni az ügyről, de a titkosítást nem oldották fel az illetékes hatóságok.

Kovács szerint a biológiai apja az Index évekkel ezelőtti leleplező cikkében foglaltakkal ellentétben nem orosz katona volt, aki megerőszakolta az anyját, hanem egy magyar, de erről nem akart beszélni. Azt mondta, anyját három magyar ütötte le és erőszakolta meg.

Tagadta, hogy orosz felesége KGB-ügynök lenne, sőt szerinte a titkosszolgálat sikertelenül próbálta együttműködésre bírni a nőt, még szovjet állampolgárságát is elvették, azt csak 1990-ben kapta vissza. Az Indexnek Kovács nevelőapja beszélt a politikus feleségének orosz titkosszolgálati kapcsolatairól, de a nevelőapa 2016-ban meghalt, így a bíróság már nem tudja meghallgatni.

Kovács arról is beszélt, hogy nem akar többé a politikával foglalkozni, kilépett a Jobbikból is, ha vége az ellene folyó eljárásnak, az ázsiai üzleti életben próbálná ki magát, ahol állítása szerint több régi moszkvai ismerőse is segíti majd. (Magyar Idők)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt