Kovács Béla: Nem kémkedtem, csak lobbiztam

POLITIKA
2018 augusztus 08., 04:35
comments 26

A Magyar Időknek adott interjút a kémkedéssel vádolt Kovács Béla. Azt mondta az ellene folyó ügy nyomozati iratai között semmi nincs, ami bizonyítaná, hogy kémkedett, maximum csak a lobbizást lehet rábizonyítani, az viszont nem tilos. Többet azonban nem árult el, az ügye és az abban felmerülő információk jelentős része ugyanis titkos. Elmondása szerint, Kovács kérte a titkosítás feloldását, hiszen neki nincs rejtegetnivalója, és nyíltan szeretne beszélni az ügyről, de a titkosítást nem oldották fel az illetékes hatóságok.

Kovács szerint a biológiai apja az Index évekkel ezelőtti leleplező cikkében foglaltakkal ellentétben nem orosz katona volt, aki megerőszakolta az anyját, hanem egy magyar, de erről nem akart beszélni. Azt mondta, anyját három magyar ütötte le és erőszakolta meg.

link Forrás

Tagadta, hogy orosz felesége KGB-ügynök lenne, sőt szerinte a titkosszolgálat sikertelenül próbálta együttműködésre bírni a nőt, még szovjet állampolgárságát is elvették, azt csak 1990-ben kapta vissza. Az Indexnek Kovács nevelőapja beszélt a politikus feleségének orosz titkosszolgálati kapcsolatairól, de a nevelőapa 2016-ban meghalt, így a bíróság már nem tudja meghallgatni.

Kovács arról is beszélt, hogy nem akar többé a politikával foglalkozni, kilépett a Jobbikból is, ha vége az ellene folyó eljárásnak, az ázsiai üzleti életben próbálná ki magát, ahol állítása szerint több régi moszkvai ismerőse is segíti majd. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.