Kovács Béla: Nem kémkedtem, csak lobbiztam

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Időknek adott interjút a kémkedéssel vádolt Kovács Béla. Azt mondta az ellene folyó ügy nyomozati iratai között semmi nincs, ami bizonyítaná, hogy kémkedett, maximum csak a lobbizást lehet rábizonyítani, az viszont nem tilos. Többet azonban nem árult el, az ügye és az abban felmerülő információk jelentős része ugyanis titkos. Elmondása szerint, Kovács kérte a titkosítás feloldását, hiszen neki nincs rejtegetnivalója, és nyíltan szeretne beszélni az ügyről, de a titkosítást nem oldották fel az illetékes hatóságok.

Kovács szerint a biológiai apja az Index évekkel ezelőtti leleplező cikkében foglaltakkal ellentétben nem orosz katona volt, aki megerőszakolta az anyját, hanem egy magyar, de erről nem akart beszélni. Azt mondta, anyját három magyar ütötte le és erőszakolta meg.

Tagadta, hogy orosz felesége KGB-ügynök lenne, sőt szerinte a titkosszolgálat sikertelenül próbálta együttműködésre bírni a nőt, még szovjet állampolgárságát is elvették, azt csak 1990-ben kapta vissza. Az Indexnek Kovács nevelőapja beszélt a politikus feleségének orosz titkosszolgálati kapcsolatairól, de a nevelőapa 2016-ban meghalt, így a bíróság már nem tudja meghallgatni.

Kovács arról is beszélt, hogy nem akar többé a politikával foglalkozni, kilépett a Jobbikból is, ha vége az ellene folyó eljárásnak, az ázsiai üzleti életben próbálná ki magát, ahol állítása szerint több régi moszkvai ismerőse is segíti majd. (Magyar Idők)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.